Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Strēlniekam pirmā uzvara, Timmam otrais zaudējums

© f64

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā pirmo uzvaru izcīnījusi Jāņa Strālnieka pārstāvētais “Olympiacos” sērijā pret “Žalgiris” panākot līdzsvaru 1:1, bet Jānim Timmam un “Baskonia” otrais zaudējums pret “Fenerbahce” un sērijā 0:2.

“Baskonia” atbildes spēli Stambulā iesāka ar ātri gūtiem sešiem punktiem pēc kārtas un šis pārsvars tiek nosargāts līdz pat ceturtdaļas vidum (15:10). Nav pirmā reize, kad kādas spēles ievadā pretiniekiem lielākā problēma ir mūsu Jānis Timma, taču skāde tā, ka viņa uzplaiksnījums (punktu izteiksmē) ir īslaicīgs. Tieši Timma bija tas, kurš guva pirmos punktus un līdz 15:10 rezultātam viņš bija sakrājis jau astoņus punktus (vēl precīzi divi tālmetieni), taču pēc tam… Nākamo četru minūšu laikā “Fenerbahce” veic pirmo izrāvienu, kas punktu izteiksmē ir 14:2 un rezultāts ir jau 24:17 turku komandass labā. Tomer “Fenerbahce” skrējiens ir apstādināts un ejot lielajā pārtraukumā viņu pārsvars ir tikai četri punkti (53:49).

Līdzvērtīgs cīniņš turpinās arī trešajā ceturtdaļā. “Baskonia” gan neizdodas izvirzīties vadībā, taču vienu punktu izdodas atspēlēt un pēdējās desmit minūtes tiek sagaidītas ar 68:71. Arī pēdējā ceturtdaļā saglabājas 5-6 punktu mājinieku pārsvars un beigu rezultātā “Baskonia” zaudējums ar 89:95 un sērijā jau 0:2. Jānis Timma laukumā bija 21:46 minūtes, guva 11 punktus (trīspunktu metieni 3/6) un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bet Rinalds Mālmanis atkal palika rezervē.

“Olympiacos” treneri nebija mācījušies no pirmās spēles un mača ievadā ļāva savai ikonai Vasilim Spanulim atkal darīt visu, bet, par laimi, treneriem ātri vien atcerējās, ka tieši viņa dēļ lielā mērā tika zaudēts pirmais mačs un jau pēc piecām nospēlētām minūtēm viņu nosēdināja uz rezervistu soliņa. Bija arī par ko, jo, ja tik īsā laikā tiek pieļautas trīs kļūdas, tad arī Spanulim ir jāvelta kaut kas skarbāks.

Spanulis tika nosēdināts un viņa vietā laukumā devās Jānis Strēlnieks, lai sakārtotu spēli un arī pats gūtu punktus. Pavisam cits skats uz “Olympiacos” spēli un tieši Jāņa nopelns bija pirmajā puslaikā panāktajam 41:32.

Pats Jānis puslaikā atvēlētajās astoņās minūtēs paspēja gūt septiņus punktus un izdarīt divas rezultatīvas piespēles. Neslikti…

It kā atrasta pareizā uzvaras recepte, taču tā nedrīkst būt, ka Spanulis ir tik ilgi ārpus spēles. Ar viņu sastāvā sākās otrais puslaiks un ilgi nebija jāgaida, kad “Žalgiris” jau bija panācis izlīdzinājumu. Arī Strēlnieka atgriešanās tobrīd nebija glābiņš, jo leiši jau bija sajutuši mājinieku vājumu. Par laimi, īslaicīgu vājumu. “Olympiacos” ar sev raksturīgo emocionālo pacēlumu pēdējo ceturtdaļu iesāka ar 9:0 izrāvienu, kas tad arī bija drošs pamats uzvarai spēlē un izlīdzinājumu sērijā panākšanu. Beigu rezultāts - 79:68. Ieskaitot pamatturnīru, “Olympiacos” šī ir pirmā uzvara šosezon pār “Žalgiri” četrās savstarpējās spēlēs.

Jānim Strēlniekam šovakar 13:56 minūtes spēles laiks, 8 punkti, divas atlēkušās bumbas, divas piespēles un viena pārtvertā bumba. Abos pāros trešās spēles 24. aprīlī Kauņā un Vitorijā.