Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Svarcēlājs Plēsnieks par sudrabu varētu iegūt 17 tūkstošus eiro

© Scanpix

Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks par pasaules čempionātā izcīnīto sudraba godalgu varētu pretendēt uz naudas balvu līdz 17 074 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Saskaņā ar noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, par uzvaru pasaules čempionātā piešķir naudas balvu līdz 28 458 eiro, savukārt prēmijas apmērs par otro vietu šādās sacīkstēs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra. Tas nozīmē, ka Plēsnieks varētu pretendēt uz naudas balvu līdz 17 074 eiro.

Naudas balva mazākā apmērā pienāktos arī Plēsnieka trenerim un apkalpojošajam personālam.

Patlaban notiek darbs pie jaunas kārtības kādā Latvijas sportistiem, viņu treneriem, apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā. Pašreizējais Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājums, par ko vēl diskutē sporta organizācijas, paredz par sudraba medaļu pasaules čempionātā piešķirt naudas balvu līdz 20 000 eiro. Tas nozīmē, ka, pieņemot jaunus noteikumus, maksimālā summa, kas Plēsniekam varētu pienākties par viņa sasniegumu, nedaudz palielinātos.

Par naudas balvas apmēru un izmaksu tiks lemts nākamajā gadā, sporta veidu federācijām iesniedzot priekšlikumus par prēmējamiem sportistiem.

Kā ziņots, Plēsnieks pirmdien izcīnīja sudraba godalgu ASV notiekošajā pasaules čempionātā, turklāt pie mazās sudraba godalgas tika arī grūšanas ieskaitē.

Scanpix

Startējot svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, Plēsnieks raušanā tika galā ar 180 kilogramus smagu svara stieni, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet grūšanā atzīmējās ar 222 kilogramiem, kas summā deva 402 kilogramus.

Par čempionu ar 404 (183+221) kilogramiem kļuva Ali Hešemi no Irānas, kamēr trešo vietu ieņēma 399 (182+217) kilogramus pacēlušais uzbeks Ivans Jefremovs.

Tāpat ziņots, ka Ministru kabinets šodien pārdalīja nepilnus 0,5 miljonus eiro naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā izmaksai 35 sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam.