"Spurs" ar Bertānu duelēsies ar "grizlilāčiem" no Memfisas

© F64

Šonakt 3:30 pēc Latvijas laika Sanantonio "Spurs" ar Dāvi Bertānu sastāvā uzņems likstās iekļuvušo Memfisas "Grizzlies", kuras centīsies pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju pēc kārtas.

“Spurs” gribēs papildināt divas uzvaras pēc kārtas un uzlabot savu bilanci uz četrpadsmit kopējām uzvarām.

Iepriekšējā spēlē mūsu Dāvis Bertāns laukumā tika vien uz trim minūtēm. Saprotams, ka viņam neizdevās gūt nevienu punktu. To ir grūti izdarīt, neizmetot nevienu metienu. Nevar arī kritizēt, jo bez iespējām nevar gūt punktus. Ierocis arī nekad neizšaus, ja neviens to neizmantos.

Bertānam nebija iespējas tikt laukumā, jo “Spurs” uz tablo nespēja parādīt savu pārsvaru pār grimstošo Dalasas “Maverics”. Tas savukārt nedeva iespējas Bertānam, kurš kļuvis par “Spurs” tālāko rezervi. Situācija ir traģiska. Nekas neliecina, ka Dāvim tā uzlabosies. Par to liecina tas, ka atpakaļ komandā ir atgriezies saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kurš noteikti tiks pie liela spēles laika. Plus - drīz no traumas atgriezīsies viens no līgas izcilniekiem un “Spurs” komandas līderis Kavaji Leonards. Leonards ir tiešais Bertāna konkurents uz spēles laiku, jo abi spēlē vienā pozīcijā.

Šogad liekas, ka Sanantonio treneris pret Bertānu izturas netaisni. Varbūt viņš spēles karstumā nepamana Bertānu uz soliņa? Tās ir sazvērestības teorijas. Patiesība ir tāda, ka “Spurs” komandā ir vairāki jaunie spēlētāji, kuri ir jaunāki par Dāvi. To potenciāls ir spožāks par Bertāna. Tādēļ Gregs labprātāk spēles laiku dod šiem jaunajiem censoņiem, kuriem šāda pieredze ir neatsverama. Bertāns nekad NBA nebūs komandas vilcējs vai pat trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Bertāns ir tipiskais snaiperis, kuram ir uzticēts dežurēt uz perimetra un gaidīt savas iespējas.

Šosezon, visticamāk, savu pēdējo vai priekšpēdējo sezonu aizvada argentīnietis Manu Džinobili, francūzis Tonijs Parkers un spāņu spēka uzbrucējs Pau Gasols. Kad visi šie vetrāni noliks bumbu malā, atbrīvosies daudz minūtes. Pie lielas daļas no tām, iespējams, tiks Bertāns.

Pagājušā spēlē rotācijā atgriezās klusais saspēles vadītājs Tonijs Parkers, spēli sākot starta pieciniekā. Tas nobīdīja otru saspēles vadītāju Petiju Milsu uz rezervistu soliņu. Šī kustība palielina “Spurs” otrās vienības triecienspēku uzbrukumā, jo austrālietis Milss ir ļoti bīstams spēlētājs no perimetra. Viņš ir perfekti iekļāvies Grega Popoviča shēmā un sistēmā. Tas pasvītro šī spēlētāja vērtību.

Kā jau katru vakaru teicama spēle tiek sagaidīta no spēka uzbrucēja Lemarkusa Aldridža, kurš pagājušajā spēlē atkal sevi skaļi apliecināja, gūstot trīsdesmit trīs punktu, ļaujot kārtējo reizi mums izbrīnā ieplest acis. Būtu grūti atrast maču, kur šis spēlētājs šajā sezonā nav bijis rezultatīvākais savā komandā. Viņš ir gandrīz neapstādināms groza tuvumā. Soda laukums Aldridžam ir kā lauvas krātiņš, kur viņš saplosa jebkuru, kurš cenšas tajā ienākt un grib apturēt viņu no punktu gūšanas

Iebraucēji no Memfisas ir kā novājināts zvēri. Tā brauc arvien tuvāk kraujas malai. “Grizzlies” vadība atlaida galveno treneri Deivu Fizdeilu. Tā bija neveiksmīga cenšanās atrast vainīgo. Tas izskatījās pēc pudeles griešanas - uz tā kura uzgriezīsies, to mēs atlaidīsim. Pudele pagriezās uz Fizdeilu. Visa līga bija nesaprašanā, jo viņš acīmredzami nav zaudējumu iemesls.

Astoņu zaudējumu sērijā vainīgo grūti atrast, jo pagaidām ierindā vēl nav komandas līdera Maika Konlija, kurš cenšas atveseļoties pēc traumas. Pārējie spēlētāji vienkārši nav vilcēji, kuri varētu pacelt komandu ar divdesmit vai trīsdesmit punktiem. Un Marks Gasols nerāda savu labāko spēli karjerā, par ko Deivs Fizdeils viņu nosēdināja rezervē. To min kā galveno cēloni trenera atlaišanai. Plus - starpsezonā Memfisa izvēlējās neturpināt sadarbību ar vairākiem kodola spēlētājiem: Zeku Rendolfu un Tonijs Alens.

“Spurs” nevajadzētu būt problēmām izcīnīt panākumu šajā duelī, bet basketbols ar to, ka nekas šeit nav garantēts, ir interesants. Turēsim īkšķus par to, lai ieraudzītu Bertānu laukumā.

Kārlis LIEPIŅŠ, speciāli nra.lv