Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

No vārdiem pie darbiem: Meivezers un Makgregors ringā kārtos rēķinus

© Reuters/Scanpix

Naktī uz svētdienu Lasvegasā notiks viens no vērienīgākajiem dueļiem cīņu sporta vēsturē, kad boksa ringā tiksies divu sporta veidu superzvaigznes - boksa leģenda Floids Meivezers juniors (49-0, 26KO) un izaicinātājs - MMA lielākā zvaigzne Konors Makgregors (MMA: 21-3), kurš debitēs profesionālajā boksā.

Ambiciozais un ekstravagantais īrs atsauc Floidu no pensijas

29 gadus vecais Konors Makgregors nepilnu četru gadu laikā spējis iekarot vadošās MMA jeb jaukto cīņas mākslu organizācijas UFC ikonas statusu. Nenoliedzami, to sekmējuši Konora sasniegumi cīņu būrī, tomēr strauji augošo popularitāti Makgregors ieguvis ārpus tā. Ekstravagantais ģērbšanās stils, nebeidzamais trash-talk, neviena pretinieka nerespektēšana un nesalaužama ticība sev. Bieži vien rodas iespaids, ka Konors cīņu uzvarējis jau pirms tās sākuma - ar vārdiem un dažādiem izgājieniem kā, piemēram, čempiona jostas atņemšana pretiniekam preses konferencē.

Īrijā dzimušā cīkstoņa kārtīgā ielaušanās slavas zenītā notika 2015. gada 12. decembrī, kad cīņā par UFC pusvieglā svara čempiona jostu īrs šokējoši nokautēja brazīlieti Hosē Aldo (26-3), kurš līdz tam tika uzskatīts par teju neuzveicamu. Kā zināms, apetīte rodas ēdot, un ambiciozais Makgregors negrasījās apstāties pie sasniegtā, kārojot tikt arī pie otras jostas, proti, vieglajā svarā. Pēc gada Konors pie tādas iespējas tika - atlika pārspēt vieglā svara čempionu Ediju Alvaresu (28-5).

2016. gada 12. novembrī Makgregors to arī bez lielām ceremonijām paveica, apspēlējot Alvaresu vienos vārtos un kļūstot par pirmo cīkstoni UFC vēsturē, kurš spējis apvienot divas čempiona jostas vienlaicīgi. Pēc cīņas Konors izteicās sev raksturīgajā manierē: ''Es vēlos atvainoties..pilnīgi nevienam! Karalis dara, kā tam ienāk prātā!'' Tomēr pati cīņa pēc tās beigām šķietami ātri izskrēja no cilvēku prātiem... Kāpēc? Jo ''karalis'' bija metis izaicinājumu karjeru noslēgušajai boksa leģendai Floidam Meivezeram tikties aci pret aci boksa ringā. Protams, sev raksturīgā veidā: ''Es salauzīšu viņa seju.''

Konors Makgregors ar divām UFC čempiona jostām. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Bijušais piecu dažādu svara kategoriju un deviņu pasaules čempiona jostu īpašnieks Meivezers savu profesionālo karjeru bija noslēdzis tieši trīs mēnešus pirms Makgregors izcīnīja savu pirmo čempiontitulu UFC, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspējot Andrē Berto (31-5, 24KO). Nekas neliecināja par iespējamu Floida atgriešanos boksa ringā, tomēr tad sekoja MMA zvaigznes izsaukums uz cīņu.

Sākotnēji amerikānis pret cīņu ar Konoru bija noskaņots kategoriski pret, un uz īra izsaukumu reaģēja kā uz apsmieklu, salīdzinot sevi ar ziloni, bet Makgregoru - ar skudru. Tiesa, pilnīgi norakstīt iespējamo supercīņu starp boksa un MMA lielākajiem spīdekļiem nevarēja, mājienu dodot arī pašam Floidam, kurš atzina, ka ''šī cīņa būtu vienīgais, kas spētu mani atgriezt ringā''. Un, kā nu ne, Meivezers vēlāk savas domas mainīja, pavasarī jau uzrunājot savu pretinieku: ''Beidz visiem pūst miglu pakaļā! Aiziet, paraksti līgumu!'' 15. jūnijā abas puses beidzot vienojās, par cīņas datumu nozīmējot 26. augustu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā