Šodien riteņbraukšanas entuziasti pulcēsies Dobelē

© Publicitātes foto

Šodien, 26. augustā, Dobelē notiks “Dobeles dzirnavnieka kausa riteņbraukšanā” izcīņas otrais posms un riteņbraukšanas trenera Visvalža Bozuļa piemiņai veltītais tautas brauciens, kā arī bērnu braucieni, kas solās pulcēt kuplu dalībnieku skaitu, jo dalība tautas un bērnu braucienos ir bez maksas.

Ar katru sezonu, Latvijā riteņbraukšana kļūst arvien populārāka, pulcējot uz ielām un sacensību trasēs aizvien vairāk aktīvās atpūtās cienītājus. Likumsakarīgi kuplāks paliek arī riteņbraukšanas amatieru un meistaru vecuma braucēju skaits, lai sniegtu iespēju šo grupu sportistiem sacensties ar savai meistarībai atbilstošiem konkurentiem un vairotu sāncensības garu, riteņbraukšanas sporta klubs “Tandēms” sadarbībā ar Dobeles dzirnavnieku, un Dobeles novada kultūras un sporta pārvaldi organizē sacensību seriālu “Dobeles dzirnavnieka kauss riteņbraukšanā”. Seriāla ietvaros dalībnieki sacenšas “Brauc auzās “ droši distancē, kas otrajā posmā būs 60 km gara.

Savukārt, lai veicinātu riteņbraukšanas popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū, 30 km garajā Visvalža Bozuļa piemiņai veltītājā tautas un bērnu braucienos dalība ir bez maksas, kā arī pēc pasākuma ikvienam dalībniekam būs iespēja piedalīties “Pasta party” , nogaršojot Dobeles dzirnavnieka gardos makaronus. Šogad tautas brauciena dalībniekiem būs jāpieveic 30 km gara asfaltēta distance, ceļa posmā Dobele - Krimūnas - Kroņauce - Auri - Dobele, ar startu un finišu Dobeles stadionā, Tērvetes ielā 1.

Pasākuma programma:

10:00-11:30, dalībnieku reģistrācija Dobeles hallē Tērvetes ielā 10 “Brauc auzās droši” distancei, Visvalža Bozuļa piemiņas braucienam, un bērnu braucieniem.

12:00 - Starts “Brauc auzās droši” 60 km distancei, drīkst startēt tikai licencēti sportisti ar licencēm ko izsniegušas valstu oficiālās riteņbraukšanas federācijas.

12:05 - Starts Visvalža Bozuļa 30 km tautas braucienam, laipni aicināts startēt ikviens interesents sākot ar 11 gadu vecumu kam ir velo vadītāja vai auto un moto vadītāja apliecība ar jebkura tipa velosipēdu izņemot tandēmus, elektro un velosipēdus kas aprīkoti ar guļstūrēm.

12:15 - Starts bērnu braucieniem Dobeles stadionā, bērniem līdz 10 gadu vecumam.

Plašāka informācija par sacensībām riteņbraukšanas sporta kluba “Tandēms” mājas lapā www.rsktandems.com.

Sacensības atbalsta: Hanzas maiznīca, veloatlaides.lv, Oshee, Spodrība, Skandi motors, vietējais veikals “Top”, 4Cyclists.

Svarīgākais