Nesauc viņu par Jeļenu! "NY Times" skaidro kāpēc Aļonai Ostapenko pasē rakstīts cits vārds

© Reuters / Scanpix

Slavenais medijis "NY Times" skaidrojuši iemeslu, kura dēļ Aļonai Ostapenko pasē rakstīts vārds "Jeļena".

Lai arī visur viņa oficiāli ir Jeļena vai J.Ostapenko, ārpus Latvijas tenisa faniem joprojām nav skaidrs kāpēc viņu visi sauc par Aļonu.

"Es viņu saucu par Aļonu," saka Ernests Gulbis. "Cik es zinu, visi Latvijā viņu sauc par Aļonu."

Pati Ostapenko norāda, ka ārpus Latvijas teju neviens nezina, ka viņa ir Aļona nevis Jeļena.

"Visi, kas mani pazīst, sauc mani par Aļonu," stāsta 20 gadus vecā tenisiste. "Ja cilvēki to zina, man nepatīk, ka mani turpina saukt par Jeļenu."
Šo kļūdu šad tad pieļaujot Ostapenko trenere Anabella Medina, kura šad tad aizmirst, ka viņu jāsauc par Aļonu. "Viņa tad pagriežas un saka "Nesauc mani par Jeļenu!"," smejas Medina.

Ostapenko vecāki vēlējās meitu saukt par Aļonu, tomēr šis vārds nav Latvijas kalendārā, līdz ar ko oficiālos dokumentos nebija iespējams viņu tā nosaukt.

"NY Times" skaidro, ka Latvijā svin vārdadienas, kā rezultātā "Aļona" ir problemātisks vārds.

Ostapenko esot domājusi par vārda maiņu, tomēr beigās, lai neradītu neskaidrības, nolēmusi atstāt visu, kā ir.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.