Bukmeikeri prognozē sensāciju Vimbldonā: Ostapenko ir starp favorītēm turnīrā

© EPA / Scanpix

Aļona Ostapenko bukmeikeru vērtējumā ir starp sešām galvenajām favorītēm uz uzvaru prestižajā Vimbldonas turnīrā.

Aļona Ostapenko pavisam nesen šokēja tenisa un sporta pasauli, negaidīti, kļūstot par "French Open" uzvarētāju. Viņa izmantoja savas iespējas pret parocīgām pretiniecēm, izmantoja dažu elites spēlētāju nepiedalīšanos un saņēmās grūtos brīžos izšķirošajās spēlēs, spējot atspēlēties arī pēc zaudēta pirmā seta. Par Ostapenko talantu gan tika runāts arī krietni iepriekš, taču nu viņa to ir apliecinājusi visaugstākā līmenī, un Vimbldonā jau tiek pieskaitīta pie galvenajām favorītēm.

Parīzē Ostapenko uzvarēja uz māla seguma, lai gan teorētiski Vimbldonā esošais zāles segums ir pat piemērotāks Latvijas tenisistes agresīvajam spēles stilam. To atzīmē arī bukmeikeri, kuri uzskata, ka Ostapenko sensācijas atkārtojums nav nereāla parādība.

Iespēja, ka Ostapenko triumfēs arī Vimbldonā, novērtēta ar augsto koeficientu 15,00, taču zemāks tas ir tikai piecām tenisistēm - Petrai Kvitovai (5,50), Karolīnai Plīškovai (5,50), Johannai Kontai (13,00), Garbinjai Mugurusai (15,00) un Venusai Viljamsai (15,00).

Pirmajā kārtā Ostapenko spēkosies ar Aļaksandru Sasnoviču, 23 gadus veco baltkrievu tenisisti, kura WTA rangā ieņem 89. vietu. Pēdējos sešos turnīros viņa uzvarējusi tikai divās spēlēs, ne reizi netiekot tālāk par otro kārtu. Iespēja, ka Sasnoviča izturēs Ostapenko uzbrukumus un izslēgs viņu no turnīra, novērtēta ar koeficientu 4,55, kamēr Ostapenko uzvara raksturota ar koeficientu 1,20.

SCANPIX

Kamēr tenisa elites uzmanība pievērsta Aļonai, Anastasija Sevastova triumfēja Maljorkas turnīrā, kas arī ir iespaidīgs panākums. Sevastova Vimbldonas pirmajā kārtā sacentīsies ar Kazahstānas spēlētāju Putincevu un šajā mačā ir izsēta kā izteikta favorīte - Sevastovas panākums novērtēts ar koeficientu 1,37.

Par spīti pēdējā pusgada neveiksmēm, traumām un lielajam kritienam rangā Vimbldonas pamatturnīrā iekļuvis arī Ernests Gulbis, turklāt arī viņu sporta totalizatora pārstāvji uzskata par favorītu pirmajā kārtā - viņš tiksies ar Viktoru Burgosu, Dominikānas veterānu, kurš ATP rangā gan ir krietni augstāk (93. vietā). Bet viņa iespējamā uzvara novērtēta ar koeficientu 2,28, kamēr Gulbja uzvaras koeficients ir mazāks (1,63).

Savukārt galveno favorīts loks ir visai izteikts - bukmeikeri pusfinālā saredz Rodžera Federera, mājnieka Endija Mareja, Rafaela Nadala un Novaka Džokoviča nokļūšanu. Apdraudēt šo četrinieku labākās iespējas tiek piedēvētas Čiličam un Kirgiosam, bet viņu iespējas uzvarēt visā turnīrā ir tādas pašas kā Ostapenko, proti, ar koeficientu 17,00.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.