Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko zaudējums arī dubultspēļu turnīrā

© SCANPIX

Aļona Ostapenko trīsarpus stundas pēc izstāšanās no Īstbornas vienspēļu turnīra, kur 3. kārtā neveiksme pret Johannu Kontu, piedzīvoja sakāvi arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Divu WTA dubultspēļu titulu īpašniece Ostapenko, kurai rangā 32. vieta, šonedēļ spēlēja ar pieredzējušo slovēnieti Katarinu Srebotniku. 36 gadus vecā tenisiste ir bijusi ranga līdere, bet šobrīd atrodas 22. vietā. Viņa uzvarējusi 37 WTA dubultspēļu turnīros un 2011. gadā kopā ar čehieti Kvetu Peški triumfēja Vimbldonā.

Latvijas un Slovēnijas komanda Īstbornas turnīrā iesaistījās tikai no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla, jo pleca savainojuma dēļ no 1. kārtas mača atteicās beļģiete Kirstena Flipkensa, kura būtu spēlējusi kopā ar Indijas pārstāvi Sanju Mirzu. Tādējādi pirmais mačs turnīrā sanāca pret citām spēcīgām dubultspēļu tenisistēm, jo pretī stājās čehiete Andrea Hlavāčkova (8. vieta rangā, 21 tituls, ieskaitot divus "Grand Slam") un ungāriete Timeja Baboša (11. vieta, 12 tituli un divi Vimbldonas fināli).

SCANPIX

Maču sākušas ar iespaidīgu 5-0 izrāvienu, Ostapenko un Srebotnika turpinājumā tādu līmeni nespēja noturēt un zaudēja ar rezultātu 6:2, 0:6, 5:10. Ostapenko tika nobreikota trīs reizes (divi geimi beidzās ar dubultkļūdu), bet Srebotnika vienreiz. Supertaibreikā vājais posms bija Srebotnika, zaudējot četrus punktus ar servi, tam trīs reizes notiekot ar slovēnietes kļūdām izspēlēs pēc savas serves.

Tikšana līdz ceturtdaļfinālam ļāva nopelnīt 100 punktus un 3275 dolāru prēmiju. Ostapenko Vimbldonā spēlēs kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo, ar kuru aprīlī uzvarēja Štutgartes "Premier" turnīrā.