Ostapenko atspēlē mačbumbu un trešo reizi pieveic Vozņacki

© SCANPIX

2.lapa

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Ostapenko 3. seta trešajā geimā ar trim kļūdām uzdāvināja Vozņacki breiku, kuru uzreiz ar nosvērtāku un precīzāku tenisu atspēlēja. Vozņacki ar otrās serves eisu un "nokrāsotu" sānu līniju pēc "forehand" sitiena pa līniju no 0:40 atspēlēja divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēja, kad spēcīgs Ostapenko uzbrukums viņu piespieda izsist autā - 2:2.

Aļonai aiznākamajā geimā atkal bija 0:40 situācija jeb trīs breikbumbas pēc kārtas, taču šoreiz Vozņacki nobreikot neizdevās. Karolīna pirmās divas breikbumbas atspēlēja pati, trāpot labas pirmās serves, bet trešās breikbumbas izspēlē Aļonai "backhand" kļūda, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Rezultāts drīz vēlreiz kļuva neizšķirts - 3:3. Ostapenko astotajā geimā atkal ieguva breikbumbas, šoreiz tiekot pie divām, un izmantoja otro, kad breiku un iespēju servēt par uzvaru mačā nodrošināja uzbrukums Vozņacki otrajai servei - 5:3.

Nākamajā geimā servējot par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Ostapenko bija trīs mačbumbas, bet vienu neizdevās izmantot! Aļona visu mačbumbu izspēlēs ne reizi netrāpīja pirmo servi, bet ar otro bija bezspēcīga - Vozņacki divi "backhand" uzbrukumi, bet vēl viena mačbumba "atspēlēta" ar Ostapenko dubultkļūdu. Aļona pēc trešās neizmantotās mačbumbas kļūdījās ar "forehand", pretiniecei uzdāvinot breikbumbu, kuras izspēlē Vozņacki kārtējo reizi izmantoja iespēju uzbrukt Ostapenko vājai otrajai servei - 5:4. Neizmantojusi ļoti daudz iespējas, Ostapenko sev noorganizēja zaudējumu 11. geimā, kur viņai vairākas kļūdas, no kurām pēdējām bija neprecīzs "backhand" sitiens pa līniju, un tagad iespēju servēt par uzvaru mačā ieguva Dānijas tenisiste - 5:6.

Arī Vozņacki nespēja izservēt maču, turklāt viņai 12. geimā bija arī viena mačbumba. Ostapenko tika bumbiņai klāt pēc Karolīnas "dropšota" un izcēlās ar precīzu "slaisu", bumbiņai trāpot uz gala līnijas. Ostapenko turpināja uzbrukt un ieguva breikbumbu, Vozņacki to atspēlēja ar pirmo servi. Ostapenko pēc tam divi spēcīgi "backhand" uzbrukumi pēc kārtas, nopelnot taibreiku. Viena laba serve un divi uzbrukumi uzņemšanā Ostapenko deva 3-0 starta izrāvienu ar diviem minibreikiem. Pirmais uzreiz zaudēts, nespējot uzvarēt otrās serves izspēli, bet otro minibreiku Ostapenko neatdeva. Viņai vēlāk 4:1 un 6:3 pārsvars ar vēl trim mačbumbām. Pirmās divas bija uzņemšanā, nespējot pielikt punktu, bet pēdējo jeb kopumā jau sesto mačbumbu Aļona izmantoja, kad laba pirmā serve izkārtoja iespēju korta brīvajā pusē uzsist ar "forehand". Dramatiskā cīņa ilga 2:46 stundas. Ostapenko maču pabeidza ar 70(!) tīri uzvarētām izspēlēm, no kurām 45 bija ar "forehand".

Aļona bijušo ranga līderi uzvarējusi visos trīs mačos. Pirmais bija pagājušā gada augustā Ņūheivenā, kur Ostapenko un "hard" seguma bija pārāka ar 7:5, 6:2, bet otrais pavisam nesen - 7. aprīlī uz Čārlstonas zaļā māla, Aļonai toreiz uzvarot ar 6:2, 6:4. Iekļūšana Prāgas turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko dod 60 reitinga punktus un 5900 eiro prēmiju. Rīt mačs pret Horvātijas tenisisti Anu Konjuhu (#33), kurai viņa Prāgā zaudēja pērn, vai čehieti Marketu Vondroušovu (#115).

Sports

Latvijas Televīzija (LTV) kā Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalīborganizācija ieguvusi tiesības no 2025.gada novembra līdz 2029.gadam pārraidīt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nozīmīgākos basketbola turnīrus, tai skaitā arī visas Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlašu spēles, aģentūru LETA informēja LTV.

Svarīgākais