Ostapenko atspēlē mačbumbu un trešo reizi pieveic Vozņacki

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 50.) trešdien Prāgā turpināja dominanci pār bijušo ranga līderi Karolīnu Vozņacki (WTA 11.), Dānijas tenisisti "International" sērijas turnīra 2. kārtas mačā pieveicot ar rezultātu 5:7, 6:3, 7:6(5). Ostapenko pēdējā setā pie 5:3 ar servi neizmantoja trīs mačbumbas, bet vēlāk uzņemšanā pie 5:6 atspēlēja vienu mačbumbu, drīz triumfējot taibreikā.

Ostapenko jau pirmajos divos geimos savu tenisu parādīja gan no labākās, gan sliktākās puses. Trīs reizes spēcīgi un precīzi uzbrūkot pretinieces servēm, Ostapenko uzreiz tika pie divām breikbumbām un realizēja otro, teicami uzsitot ar "backhand" pa līniju. Breiku nostiprināt neizdevās, otro geimu no 40:15 pārsvara zaudējot ar četrām kļūdām pēc kārtas.

Ostapenko 1. setā gudri un ar kontrolētu uzbrukuma tenisu spēlēja tikai uzņemšanā, bet savas serves geimos Aļonai lielas nekārtības. Viņa trīs reizes atspēlēja breiku (1:3, 2:4, 3:5) un devītajā geimā neļāva Karolīnai izservēt setu. Ar agresīvu un precīzu nopelnīta breikbumba, kas realizēta ar spēcīgu uzbrukumu Dānijas tenisistes pirmajai servei. Aļona desmitajā geimā pirmo un arī vienīgo reizi setā spēja noturēt servi un panāca izlīdzinājumu - 5:5.

Divus geimus vēlāk Ostapenko kārtējā kļūdu sērija - ar trim kļūdām Karolīnai uzdāvinātas divas setbumbas (15:40). Ostapenko abas atspēlēja ar jaudīgiem uzbrukumiem. Vozņacki pēc tam spēja pretuzbrukumā spēcīgi uzsist pa līniju, piespiežot Ostapenko iesist tīklā. Trešo setbumbu Aļona atspēlēt nespēja. Viņa netrāpīja pirmo servi, bet ļoti vājai otrajai servei Vozņacki spēcīgi uzbrukuma ar diagonālo "forehand", pieliekot punktu setam - 5:7.

Ostapenko 2. setā savas serves geimos spēlēja daudz labāk un zaudēja tikai septiņus punktus, Vozņacki ierobežojot ar tikai vienu breikbumbu. Seta pirmais breiks notika septītajā geimā, kad Ostapenko ar kļūdām ļāva Vozņacki atspēlēties no 0:40, pēc tam neizmantoja vēl vienu breikbumbu, bet ar piekto mēģinājumu beidzot nodrošināja breiku, uzbrūkot Karolīnas otrajai servei - 4:3.

Vozņacki nākamajā geimā ar Aļonas palīdzību dabūja savu vienīgo breikbumbu šajā setā, bet Ostapenko atbildēja lieliski - trīs reizes pēc kārtas neatvairāmi uzsita ar "forehand" pa līniju, Vozņacki netiekot klāt nevienai bumbiņai. Ostapenko pie 5:3 uzņemšanā neļāva Vozņacki noturēt servi un ieguva setbumbu, kuras izspēlē Vozņacki kļūdījās ar diagonālo "backhand".

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais