Latvijas olimpieši naudas balvas varētu saņemt ap Lieldienām

Vankūveras olimpisko spēļu dalībniekiem, viņu treneriem un sporta federāciju pārstāvjiem šonedēļ ar valdības lēmumu piešķirtās valdības prēmijas varētu tikt izmaksātas ap Lieldienām.

Šodien Izglītības un zinātnes ministrijā sportistiem, treneriem un sporta federāciju pārstāvjiem Koķe pasniedza simboliskus čekus par valsts prēmiju piešķiršanu. Piešķirtās naudas summas sportistiem tiks pārskaitītas uz bankas kontu, aģentūrai LETA pastāstīja ministres padomniece komunikāciju jautājumos Agnese Korbe.

Svinīgajā pasākumā Latvijas Kamaniņu sporta federācija ministrei dāvināja plakātu ar kamaniņu braucēja simbolu, kas tika izmantots olimpiādē Vankūverā. Plakātu federācijas pārstāvji bija parakstījuši ar sudraba pildspalvām, kas simbolizē sportistu izcīnītās sudraba medaļas.

Pasākumā piedalījās sportisti, kuriem piešķirtas naudas balvas, tostarp sudraba medaļu laureāti - skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu sportisti Andris un Juris Šici, kā arī ceturtās vietas ieguvējs - skeletonists Tomass Dukurs.

Tāpat klātesoši bija sporta federāciju pārstāvji - Latvijas Bobsleja federācijas valdes loceklis Zintis Ekmanis, Latvijas Kamaniņu federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska, Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kā ziņots, otrdien valdība nolēma skeletonistam Martinam Dukuram par XXI ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā izcīnīto sudraba medaļu piešķirt naudas balvu 50 000 latu apmērā, bet brāļiem Andrim un Jurim Šiciem par izcīnīto otro vietu kamaniņu divniekā - katram 37 500 latu pēc nodokļu nomaksas.

Savukārt Tomasam Dukuram par izcīnīto ceturto vietu tiks piešķirti 15 000 latu pēc nodokļu nomaksas, nolēma valdība.

Brāļu Dukuru trenerim Dainim Dukuram tiks piešķirtas divas naudas balvas par ieguldījumu katra sportista sagatavošanā, par Martina trenēšanu viņu apbalvojot ar 33 433 latiem, tai skaitā 8433 latiem nodokļu nomaksai, un Tomasa trenēšanu - 10 135 latiem, tai skaitā 2635 latiem nodokļu nomaksai.

Savukārt brāļu Šicu trenerim Jānim Liepam tiks piešķirta 19 244 latus liela naudas balva, Pēterim Cīmanim - 12 487 lati, Sandrim Bērziņam - 12 487 lati, Aivaram Kalniņam - 3027 lati un Jānim Ozoliņam - 1676 lati. Minētajās summās paredzēti arī līdzekļi nodokļu nomaksai.

Latvijas Bobsleja federācijai tiks piešķirtas divas 25 000 latu lielas naudas balvas - par Martina un Tomasa Dukuru izcīnītajām vietām, bet Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par brāļu Šicu izcīnītajām vietām - kopā 25 000 latu. Savukārt Latvijas Hokeja federācijai par nacionālās izlases piedalīšanos olimpiskajās spēlēs piešķirs 100 000 latu.

Līdz ar to gan sportisti, gan viņu treneri un federācijas tiks apbalvotas maksimālajā Ministru kabineta noteikumos paredzētajā apmērā.

Līdz ar to kopumā sportistu apbalvošanai tiks atvēlēti 455 275 lati, no kuriem 70 275 vajadzīgi nodokļu nomaksai. No kopējās summas 50 000 latu tiks segti no 2010.gada budžetā Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) iedalītajiem līdzekļiem balvām par izciliem sasniegumiem sportā, savukārt 405 275 lati tiks piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.