Britu prese baumo par Hamiltona atlaišanu no "Mercedes"

© SCANPIX

Dienu pēc 2016. gada F1 pasaules čempionāta sezonas noslēguma posma Abū Dabī, kur uzvaru izcīnīja Lūiss Hamiltons, jau tiek baumots par viņa iespējamo atlaišanu no "Mercedes" komandas.

Pēc tam, kad Hamiltons nepaklausīja komandas norādījumiem braukt ātrāk un tīšuprāt nebremzēt aizmugurē braucošo Niko Rosbergu, "Mercedes" vadība plānojot sodīt sportistu, smagākajā iespējamajā variantā pat laužot ar viņu līgumu, raksta Lielbritānijas prese. Komandas vadītājs Toto Volfs Hamiltona rīcību pēc finiša nodēvējis par "anarhiju" un apstiprinājis, ka tiek spriests par sankcijām.

"Lūisu Hamiltonu gaida atlaišana no "Mercedes", pēc tam, kad viņš Abū Dabī apsūdzēts anarhiskā uzvedībā," raksta "The Daily Mirror". "Hamiltona līgums ir spēkā līdz 2018. gadam, tomēr Vācijas autoražotāju tas neapturēs kontraktu lauzt priekšlaicīgi vai arī neļaut viņam piedalīties nākamās sezonas vairākos pirmajos posmos, kas būtu sods par šādu rīcību."

Līdzīgi raksta arī "Daily Mail" laikraksts: "Lūiss Hamiltons, vairākkārt nepakļaujoties komandas norādījumiem, riskē ar to, ka viņa 30 miljonus mārciņu vērtais līgums ar "Mercedes" var tikt lauzts."

Tikmēr citi britu izdevumi vēsta, ka Hamiltonu gaida maigāks sods.

"Šobrīd "Mercedes" apsver disciplināra soda piespriešanu, kas varētu nozīmēt soda naudu vai izslēgšanu no vairākām sacīkstēm," teikts "The Guardian" publikācijā.

"The Telegraph" izsaka līdzīgus minējumus: "Hamiltons varētu tikt izlēgts no sacīkstēm, jo atkārtoti un atklāti neklausīja komandas pavēli, tādā veidā mēģinot liegt Rosbergam izcīnīt pirmo titulu karjerā. Viņš izveidojis sarežģītu situāciju attiecībā uz saviem darba devējiem, radot anarhiju sacensību laikā."

Hamiltons, kurš par F1 čempionu "Mercedes" sastāvā kļuva 2014. un 2015. gadā, šogad triumfēja desmit posmos, kamēr Rosbergam pietika ar deviņām uzvarām, lai kļūtu par 2016. gada čempionu.