Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Rīgā notiks pasaules līmeņa karatē sacensības

© Inga Nestere, F64 Photo Agency

19.novembrī pl. 19.00 Arēnā Rīga notiks karatē finālsacīkstes Latvia Open 2016, kurās piedalās 500 sportisti no 11 pasaules valstīm: Indijas, Gruzijas, Ungārijas, Azerbaidžānas, Somijas, Nīderlandes, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Sacensības pagodinās izcilas karatē zvaigznes no visas pasaules. Finālsacensību goda viesi: Gogita Arkanija ( Gruzija) divkārtējs Eiropas čempionātu brozas medaļas ieguvējs un Pasaules čempions kumite līdz 84 kg. Irina Zareckaja (Azerbaidžāna) četrkārtēja Eiropas čempione, Pasaules čempionāta bronzas un 1. Eiropas Olimpisko spēļu uzvarētāja kategorija kumite līdz 68 kg.

Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs un ilggadējais karatē treneris A. Šauriņš: „Šogad augustā karatē tika iekļauts 2020. gada Tokijas Olimpisko spēļu programmā, tāpēc viens no sacensību mērķiem ir iepazīstināt skatītājus ar karatē sporta sacensībām pēc Vispasaules karatē federācijas noteikumiem, pēc kuriem arī notiks sacensības olimpiskajās spēlēs. Otrs mērķis ir rosināt skatītājus - jo īpaši bērnus un jauniešus - uz fiziskajām aktivitātēm. Ceru, ka pasaules karatē zvaigžņu viesošanās Rīgā dos jaunatnei stimulu pievērsties aktīvam dzīvesveidam un sportam. Un kā pēc gan lai tas nebūtu tieši karatē? Karatē attīsta cilvēku vispusīgi - gan fiziskās īpašības, gan prāta spējas. Bērni, kas nodarbojas ar karatē, iemācās pareizus pašaizsardzības paņēmienus, kļūst disciplinētāki un zina, ka garīgā un fiziskā attīstība ir vienlīdz svarīgs faktors pārliecinātas un drosmīgas personības izaugsmē. Sacensības organizējam, lai jaunie sportisti redzētu pasaules līmeņa sportistus un, lai mudinātu bērnus un jauniešus pieteikties uz treniņiem kādā no 25 Latvijas Karatē Federācijas klubiem, kur var profesionālā līmenī apgūt šo seno cīņas mākslu un jauno olimpisko sporta veidu."

Latvijas karatē izlases galvenais treneris Maksims Ivančikovs: „ No Latvijas izlases zvaigznēm šajās spēlēs piedalīsies Ruslans Sadikovs, kurš pagājušajā gadā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā un piedalījās 1. Eiropas Olimpiskajās spēlēs. Nikolajs Bodrovs komandu kumitē Eiropas čempions un Pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējs. Viktorija Rezajeva Eiropas čempione."