Latvijas bobsleja divniekiem dubultuzvara Eiropas kausa posmā Siguldā

© F64

Siguldas trasē noslēgušās Eiropas kausa posma sacensības bobsleja divniekiem. Pirmās divas vietas ieņēma Latvijas ekipāžas Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kā arī Uģis Žaļims un Daumants Dreiškens.

Ķibermaņa un Mikņa divniekam abos braucienos bija gan ātrākais starts - 4,85 un 4,84 sekundes -, gan arī labākais kopējais laiks. Pirmajā braucienā Ķibermanis un Miknis trasi veica 49,87 sekundēs un par divām simtdaļām apsteidza Žaļimu un Dreiškenu.

Otrajā braucienā Ķibermanis un Miknis ieguva vēl astoņas simtdaļas un divu braucienu summā Žaļimu un Dreiškenu apsteidza par vienu sekundes desmitdaļu. Savukārt tālāk sekoja divas vācu ekipāžas - Rihards Elzners un Alekzanders Šillers abos braucienos ieņēma trešo vietu un summā no Žaļima un Dreiškena atpalika par 0,42 sekundēm. Vēl 0,29 sekundes tālāk tabulā bija Kristofs Hāfers un Pauls Krencs.

Pavisam pie rezultāta tika 20 ekipāžas, bet Latvijas trešais divnieks Ralfs Bērziņš un Māris Priekulis ierindojās 15. vietā, uzvarētājiem zaudējot 2,74 sekundes. Šodien notika sacensības arī sieviešu divniekiem. Uzvarēja beļģietes Elfje Villemsena un Sofija Verkreisena, kuras par 0,51 sekundi apsteidza savas tautietes Anu Vanniuvenheisi un Sāru Ārtsu. Piedalījās septiņas ekipāžas, bet Latvijas dalībnieču nebija. Rīt gan vīriešu (10:00), gan sieviešu (12:00) divnieki sacentīsies vēlreiz.