Izpildkomitejas sēdē lems par LOK darbinieku atalgojumu

Šodien notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas sēde, kur darba kārtībā iekļauts arī jautājums par LOK darbinieku atalgojuma jautājumu.

Jau ziņots, ka komiteja izskata iespēju šogad savu darbinieku atalgojuma apmēru pielīdzināt valsts sektorā strādājošo vienotajai atalgojumu sistēmai. Šis jautājums jau skatīts LOK valdē, un atkarībā no LOK izpildkomitejas lēmuma šis jautājums varētu tikt iekļauts komitejas Ģenerālās asamblejas sesijā 25.martā.

Kā ziņots, Valsts kontroles publiskotajā revīzijas atzinumā par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu sportam konstatēts, ka Izglītības un zinātnes ministrija nav noteikusi no valsts budžeta finansēto darba algu principus un pieļaujamo apmēru sporta organizācijās, kā rezultātā LOK, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības darbinieku atalgojums 2009.gadā ir krietni, dažviet pat divas un trīs reizes, pārsniedzis vidējo atalgojumu gan privātajā, gan sabiedriskajā sektorā.

LOK uzsver, ka tās darbinieku algas, salīdzinot ar 2008.gada decembri, pagājušā gada laikā samazinātas par 35%, taču Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" pērn oktobrī ziņoja, ka arī pēc budžeta izdevumu apgriešanas sporta nozarei LOK aizvien tiek maksātas visai ievērojamas algas.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis saņem 2200 latu algu pēc nodokļu nomaksas, kas ir ap 3000 latu uz papīra. Turklāt tā ir alga tikai par četrām darbadienām nedēļā, vēstīja televīzijas raidījums.

Komiteja toreiz uzsvēra, ka četru vadības pārstāvju algas, kas svārstās no 1500 līdz 2000 latu, netiek maksātas no valsts budžeta dotācijas, bet gan no ziedojumu daļas. Tā LOK ģenerālsekretāra alga pēc nodokļiem ir 1952 lati, viceprezidenta - 1750 lati, finanšu direktora - 1593 lati.

Pārējiem 11 darbiniekiem algas izmaksā no valsts budžeta dotācijas. Galvenā grāmatvede, juridiskā dienesta vadītājs un programmu vadītāja pēc visu nodokļu nomaksāšanas saņem 885 latus, prezidenta palīdze - 812 latus, ģenerālsekretāra palīdze - 797 latus, biroja vadītāja - 721 latu. "Uz papīra" summas ir aptuveni par trešdaļu lielākas.

Svarīgākais