IeM ar zelta Goda zīmi apbalvos Latvijas olimpiešus - brāļus Šicus un brāļus Dukurus

Iekšlietu ministrija nākamnedēļ ar zelta Goda zīmi apbalvos četrus Latvijas olimpiešus - brāļus Juri un Andri Šicus un brāļus - Martinu un Tomasu Dukurus, aģentūru LETA informēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Brāļi Šici ir Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Objektu apsardzes pārvaldes diplomātisko pārstāvniecību apsardzes biroja ārējās apsardzes nodaļas kārtībnieki, savukārt Martins Dukurs ir Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta personāla pārvaldes profesionālās apmācības nodaļas vecākais speciālists.

Ministrija apbalvos arī Tomasu Dukuru, lai gan viņš savas darba attiecības pagaidām nav saistījis ar iekšlietu struktūrām. "Prieks par mūsu sportistu izcilajiem sasniegumiem mūs iedvesmo uz labiem darbiem, pozitīvi uzlādē un kaut uz mirkli aizdzen drūmās ikdienas domas," sacīja Mūrniece un uzsvēra, ka ar šo apbalvojumu ministrija vēlas pateikties Latvijas sportistiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajās ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā Latvija izcīnīja divas sudraba medaļas, ko izcīnīja kamaniņu braucēju duets Andris un Juris Šici un skeletonists Martins Dukurs. Savukārt otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs izcīnīja ceturto vietu.

Svarīgākais