Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

"Baltajā naktī" aicina uz bezmaksas dokumentālo filmu seansiem

© F64

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros kinoteātrī "Splendid Palace" notiks dokumentālo filmu vakars "Uzdrīkstēšanās", piedāvājot noskatīties godalgotas un pasaulē atzītas filmas par savdabīgiem māksliniekiem un nereti provokatīvām, nu jau leģendārām mākslas akcijām.

Kinoprojekts "Spektrs" filmu vakara ietvaros skatītājiem sarūpējis trīs filmu seansus.

Pirmo reizi kinoteātrī Latvijā būs iespēja noskatīties režisora Džeimsa Mārša dokumentālo filmu "Vīrs uz virves", kas vēsta par franču izcelsmes akrobātu Filipu Petī un viņa 1974.gadā veikto pārdrošo akciju, slepus novelkot trosi starp Pasaules tirdzniecības centra torņiem Ņujorkā un pārvietojoties pa to.

Tāpat vakara gaitā varēs noskatīties slavenā grafiti mākslinieka Benksija veidoto filmu "Izeja caur dāvanu veikalu", kas sniedz plašu un patiesu ieskatu mūsdienu ielu mākslas kultūrā, kā arī Metjū Akera un Džefa Duprē filmu "Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē". Šī filma seko serbu izcelsmes mākslinieces ikdienas gaitām, gatavojoties savas izstādes atklāšanai Ņujorkas Modernās mākslas muzejā.

Savukārt kino "Bize" kino vakara ietvaros "Splendid Palace" telpās piedāvās noskatīties Alisones Kleimanes filmu "Ai Veivei: Nekad nenožēlo", kas stāsta par pazīstamo ķīniešu mākslinieku un sociālo aktīvistu Ai Veivei, kurš pēdējos gados guvis plašu atzinību ar saviem mākslas projektiem, kas manifestē politisko kritiku un provocē.

Šī filma kino "Splendid Palace" tiks demonstrēta plkst. 17.00, savukārt 19.00 skatītāji aicināti uz filmu "Vīrs uz virves", kam plkst 21.00 sekos "Izeja caur dāvanu veikalu" seanss, bet kino vakars noslēgsies plkst. 23.00 ar filmas "Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē" izrādīšanu.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Dokumentālo filmu apmeklējums kino "Splendid Palace" tāpat kā visi citi Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" pasākumi pieejams bez maksas.