''Atletico'' iespēja izslēgt arī ''Bayern''

© SCANPIX

UEFA Čempionu līgas pusfināla atbildes spēlē šovakar pulksten 21:45 Minhenes ''Bayern'' uzņems Madrides ''Atletico''. Pēc pirmā mača minimāls 1:0 pārsvars spāņiem.

27. aprīlī ''Atletico'' laukumā komandas aizvadīja pirmo savstarpējo spēli, un ''Bayern'' atzina Spānijas čempionāta vicelīderes pārākumu ar 0:1. Vienīgos vārtus jau spēles 11. minūtē Lionela Mesi stilā ar kreiso kāju guva Nigezs Sauls. ''Bayern'' gandrīz 70 procentus mača laika kontrolēja bumbu, izdarīja septiņus sitienus pa vārtiem, taču Madrides kluba 23 gadus veco slovēņu vārtsargu tā arī pārspēt nespēja.

''Mums nevajag domāt par to, cik vārti ir jāiesit. Pirmkārt, ir jādomā par savu vārtu drošību un jākontrolē spēle. Vēlamies iegūt pozicionālu pārsvaru un gūt kontrolēt cīņu. ''Atletico'' aizsargājas ļoti labi, bet tajā pašā laikā labi darbojas arī priekšējā līnijā. Ir sarežģīti spēlēt pret šādu komandu. Šī būs mana pēdējā Čempionu līgas spēle šeit Minhenē, kur pret mani vienmēr bijusi lieliska attieksme. Vācijā spēlē nedaudz atšķirīgi un pie dažām lietām bija jāpierod. Esmu iemācījies daudz. Esam sasnieguši daudz manā laikā, bet vienmēr ir grūti šajās sacensībās iekļūt finālā,'' tā pirms mača ''Bayern'' galvenais treneris Peps Gvardiola.

''Futbols ir fantastiska spēle un ir vairāki varianti, kā to spēlēt atkarībā no spēlētājiem tavā rīcībā. Mūsu pēdējo gadu darbs tagad tiek atalgots. Mūsu sastāvā ir pieredzējuši spēlētāji ar vairākiem jauniem futbolistiem, ir lieliski strādāt ar viņiem. Tas atainojas mūsu rezultātos. Bijām asi pirmajā spēlē, redzēsim, cik asi būsi šajā cīņā un cik asi būs ''Bayern''. Katra spēle ir atšķirīga. Gribam uzvarēt - tāds ir plāns. Gribam spēlēt labi un izbaudīt mūsu sasniegumu. Bet galvenais ir fināla sasniegšana,'' ierasti motivēts bija ''Atletico'' galvenais treneris Djego Simeone.

''Bayern'' Vācijas Bundeslīgas pēdējā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 ar Monhengladbahas ''Borrusia''. Pēc savainojuma pirmo spēli kopš 22. janvāra aizvadīja Žeroms Boatengs. Divas kārtas pirms Bundeslīgas beigām ''Bayern'' pārsvars pār otrajā vietā esošo Dortmundes ''Borrusia'' ir pieci punkti. ''Atletico'' Spānijas čempionātā ar 1:0 pārspēja ''Rayo Vallecano''.

Jāpiemin, ka ''Atletico'' savus vārtus neskartus ir nosargājusi pēdējās sešas spēles pēc kārtas, pēdējo reizi bumbu cietoksnī ielaižot 9. aprīlī 3:1 uzvarā ''La Liga'' pret ''Espanyol''. Madrides klubs uzvarējis pēdējās sešās spēlēs, kamēr ''Bayern'' šajā posmā bez trim uzvarām arī divi neizšķirti un viens zaudējums. Mača sākums Minhenē šovakar pulksten 21:45.

Svarīgākais