Olimpiādes 12. dienā no Latvijas sportistiem piedalās Fimbauere un Silovs

Vankūveras olimpisko spēļu 12.sacensību dienā no Latvijas sportistiem trešdien sacentīsies kalnu slēpotāja Liene Fimbauere, kurai šis būs pirmais starts Olimpiādē, un Haralds Silovs.

Fimbauere piedalīsies kalnu slēpošanas milzu slaloma sacensībās, kurās pirmais brauciens sāksies plkst. 20 pēc Latvijas laika.

Latviete šajās sacensībās startēs ar 74.numuru.

Vēl Fimbauere plāno piedalīties arī slaloma sacensībās, kas risināsies piektdien.

Savukārt šorttrekists un ātrslidotājs Silovs plkst.3.47 no rīta pēc Latvijas laika piedalīsies šorttreka 500 metru distances priekšsacīkstēs.

Silovs startēs ar sestajā priekšskrējienā. Ceturtdaļfināli un pārējās izšķirošās kārtas šajā distancē plānotas piektdien.

Iepriekš Silovs šajā Olimpiādē jau piedalījies trijās distancēs. 1500 metru distancē šorttrekā viņš izcīnīja desmito vietu, bet 1000 metros viņš ierindojās 14.pozīcijā. Savukārt ātrslidošanas 5000 metru distancē Silovs izcīnīja 20.vietu. Viņš kļuva par pirmo sportistu, kurš olimpiskajās spēlēs startējis gan ātrslidošanas, gan šorttreka sacensībās.

Kopā šodien plānots sadalīt sešus medaļu komplektus. Bez kalnu slēpošanas milzu slaloma sievietēm, medaļu ieguvējus noskaidros arī distanču slēpošanas 4x10 kilometru stafetē vīriešiem, ātrslidošanā 5000 metru distancē sievietēm, bobslejā sievietēm, šorttreka 3000 metru stafetē sievietēm un frīstaila akrobātikā sievietēm.

Jau ziņots, ka Latvijas sportisti līdz šim Olimpiādē izcīnījuši divas sudraba godalgas - kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici bija otrie divnieku sacensībās, bet skeletonā otro vietu izcīnīja Martins Dukurs.

Svarīgākais