Olimpiādes venpadsmitajā dienā startē slēpotājs Zvejnieks, biatlonistes un hokeja valstsvienība

Vankūveras olimpisko spēļu 11.sacensību dienā no Latvijas sportistiem otrdien sacentīsies kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kuram šis būs pirmais starts Olimpiādē, biatlonistes aizvadīs stafetes sacensību, bet hokeja valstsvienība piedalīsies izšķirošajā "play-off" mačā.

Zvejnieks aizvadīs milzu slaloma sacensības. Sākotnēji šīm sacensībām bija plānots norisināties svētdien, tomēr pēc tam, kad vairākas reizes sacensību grafiks slikto laika apstākļu dēļ tika izmainīts, tika pārcelts arī Zvejnieka pirmo sacensību sākuma laiks. Kā ziņots, Zvejnieks ir Latvijas delegācijas jaunākais dalībnieks un tikai Olimpiādes laikā kļuva 18 gadus vecs.

Šo sacensību pirmais brauciens sāksies plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

Plkst.21.30 sāksies 4x6 kilometru stafetes sacensības biatlonā sievietēm. Latvijas izlasei šajā stafetē būs 13.numurs.

Paredzams, ka Latvijas izlasē ar pirmo numuru startēs Žanna Juškāne, otrais numurs būs Madarai Līdumai, bet pēc viņas startēs Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa.

Savukārt plkst.5 no rīta pēc Latvijas laika sāksies "play-off" spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā starp Latvijas un Čehijas valstsvienībām.

Jau ziņots, ka abas komandas savā starpā tikās arī apakšgrupu turnīrā, kad Čehija izcīnīja panākumu ar rezultātu 5:2. Toreiz jau pēc nedaudz vairāk nekā piecām spēlētām minūtēm Čehija atradās vadībā ar 3:0.

Ceturtdaļfinālā šī pāra spēcīgākā komanda tiksies ar Somijas valstsvienību.

Kopā šodien plānots sadalīt piecus medaļu komplektus. Bez biatlona stafetes sievietēm un milzu slaloma vīriešiem, medaļu ieguvējus noskaidros arī ātrslidošanā vīriešiem 10 000 metru distancē, 4x5 kilometru stafetes sacensībās ziemeļu divcīņā no lielā tramplīna un slēpošanas krosā sievietēm.

Jau ziņots, ka Latvijas sportisti līdz šim Olimpiādē izcīnījuši divas sudraba godalgas - kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici bija otrie divnieku sacensībās, bet skeletonā otro vietu izcīnīja Martins Dukurs.

Svarīgākais