Ostapenko šovakar tiksies ar bijušo konkurenti Konjuhu

© SCANPIX

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko šovakar sāks Sanantonio WTA 125 000 sērijas turnīru, 1. kārtā sacenšoties ar savu vienaudzi Anu Konjuhu no Horvātijas. Spēles sākums ap plkst. 19:00.

Ostapenko šonedēļ būs pirmais turnīrs Top 40 spēlētājas statusā. Latvijas labākā tenisiste pirms septiņām dienām WTA rangā pakāpās uz 40. vietu, par vienu pozīciju uzlabojot pēc Dohas fināla sasniegto vietu. Šonedēļ rangs netiek atjaunots, jo vēl turpinās Indianvelsas turnīrs, kurā Ostapenko nestartēja macību dēļ.

Konjuha, kura ir sešus mēnešus jaunāka par Ostapenko, šobrīd atrodas 75. vietā, bet viņas rekords ir 55. vieta, kas tika sasniegta pagājušā gada jūnijā jeb pēc tam, kad Konjuha izcīnīja karjeras pirmo WTA vienspēļu titulu, uzvarot zālāja seguma turnīrā Notingemā.

Ostapenko ar Konjuhu divreiz sacentās junioru turnīros. Aļona 2011. gadā Anu viņas mājās Umagā uz māla seguma sagrāva ar 6:3, 6:1, bet 2013. gadā "US Open" uz "hard" zaudēja ar 7:5, 4:6, 4:6. Ostapenko toreiz nenoturēja seta un 4:1 pārsvaru, bet Konjuha vēlāk Ņujorkā izcīnīja otro "Grand Slam" titulu. Pirmais viņai tā paša gada janvārī Austrālijā.

Konjuha šogad WTA pamatturnīros guvusi tikai vienu uzvaru, vēl divi panākumi viņai kvalifikācijā Dohā, kur pamatturnīrā zaudēts Karolīnai Vozņacki. Konjuha spēlēja Indianvelsā, kur jau pirmajā mačā zaudēja Aleksandrai Vozņakai (kvalifikācijā).

Ostapenko Sanantonio, kur mači notiks ārā uz "hard" seguma, izlikta ar trešo numuru. Pirmie divi tikuši Darjai Gavrilovai un Irinai-Kamēlijai Begu. Ja Ostapenko gūs divas uzvaras un to pašu izdarīs arī Naomi Broudija, abas tiksies ceturtdaļfinālā. Tāda spēle īpaši tiek gaidīta, atceroties janvāra skandalozos notikumus Oklendā.

Ostapenko pirmā spēle jau šovakar ap plkst. 19:00. Tas būs turnīra otrais mačs galvenajā kortā, kur vispirms no plkst. 17:00 labāko noskaidros Kirstena Flipkensa un Mariana Duke-Marinjo. Ostapenko un Konjuhas mača uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar Annu Tatišvili vai Magdu Lineti.