Vasaras Olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī migrantu komanda

Par lēmumu veidot komandu, kuras sastāvā tiks iekļauti migranti, paziņojis Starptautiskās Olimpiskās Komitejas prezidents Tomass Bahs © SCANPIX

2016.gada Vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro piedalīsies arī migrantu komanda, kura startēs zem Olimpiskā karoga un "nepiederēs" kādai konkrētai valsti.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka šī komandas sastāvā varētu tikt iekļauti 43 atlēti. Olimpiskās Komitejas prezidents Tomass Bahs norāda, ka šī komanda tiks uzņemta gluži tāpat kā jebkuras valsts komanda. 

Lai sportisti tiktu iekļauti šīs komandas sastāvā, Apvienoto Nāciju organizācija pārbaudīs vai šīm personām piešķirts bēgļu statuss. Šos sportistus treņprocesa laikā atbalstīs ar olimpisko fondu palīdzību.

Starptautiskās Olimpiskās Komitejas prezidents Tomass Bahs norāda, ka šādas komandas izveide parādīs, ka apkārtējai sabiedrībai nav vienalga, kas notiek ar šiem cilvēkiem. Lai gan tiek pieļauts, ka tās sastāvā tiks iekļauti desmitiem sportistu, netiek noraidīta iespēja, ka komandā būs vien daži sportisti.

Tikmēr Olimpiskās spēles, kas norisināsies no 5.-21.augustam, pamatīgas galvassāpes sagādājušas to rīkotājvalstij. Šobrīd organizatori ir ļoti satraukti, jo biļešu tirdzniecība notiek ļoti lēni, nav skaidrs vai izdosies pārdot kaut pusi biļešu.