Skudra nesaudzīgi kritizē latviešu hokeja tiesnesi Odiņu

© Jussi Eskola / iltalehti.fi

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlē Artūra Kuldas pārstāvētais Helsinku "Jokerit" vakar savā laukuma apspēlēja latviešu speciālista trenēto un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (4:3), panākot izlīdzinājumu sērijā (1-1). Trešajā periodā Latvijas treneris Pēteris Skudra pārāk nesaudzīgi izteicās par Latvijas tiesnesi Eduardu Odiņu, kurš atbildēja ar izraidīšanu.

Izšķirošais pavērsiens bija 46 minūtē, kad Kaspars Daugaviņš iegrūda bortā pretinieku līderi Brendanu Kozunu un tika sodīts ar 5+20 minūšu noraidījumu. Pēteris Skudra aktīvi protestēja un tika izraidīts no spēles. Somi efektīvi izmantoja savu lielo iespēju un vairākumā iemeta divas ripas, panākot 3:2.

Ņižņijnovgorodas kluba galvenais treneris Pēteris Skudra: "Bija labs mačs līdz brīdim, kad iejaucās tiesneši un parūpējās par "Jokerit" spēli. Negribu teikt, ka tiesneši bija viņu pusē, taču trešajā periodā pirms tiesnešu iejaukšanās somu klubam nebija iespēju. Kaspara Daugaviņa pārkāpums nekādā veidā nebija piecu minūšu noraidījuma vērts, tas nebija spēcīgs grūdiens, maksimums - divu minūšu noraidījums. Tajā momentā es teicu arbitram, ka nesaprotu viņa darbības, bet viņa līmenis nav pietiekami labs šai līgai. Diez vai viņam patika tas, ko es pateicu."

Helsinku kluba galvenais treneris Erka Vesterlunds: "Es negribētu jaukties tiesnešu darbībās, bet [Daugaviņa pārkāpums] droši vien var novest pie papildus sankcijām."

Svarīgākais