"VEF Rīga" piesaista Džošu Bostiku

© vefriga.com

Šodien, 3.februārī, Latvjas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar 28 gadus veco un 1,96 metrus garo amerikāņu uzbrucēju Džošu Bostiku.

Iepriekš savā profesionāļa karjerā Džošs Bostiks ir spēlējis Japānā ("Kyoto Hannaryz"), NBA D-Līgā ("New Mexico Thunderbirds", "Grand Rapids Drive"), Francijā ("Élan Chalon"), Krievijā ("Spartak St.Petersburg") un Beļģijā ("Liege Basket", "Belfius Mons-Hainaut", "Spirou Charleroi").

Tieši "Spirou Charleroi" vienībā Bostiks noslēdza pagājušo sezonu. Tā sastāvā viņš izgāja laukumā 22 spēlēs Beļģijas čempionātā, vidēji 26,5 minūtēs savācot 11,6 punktus, 3,4 atlēkušās bumbas un 1,6 pārtvertas bumbas.

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis norāda: "Saistībā ar esošo situāciju, kad mums dažādu iemeslu dēļ bija samazinājusies spēlētāju rotācija, meklējām sastāva pastiprinājumu. Izvēle nonāca pie uzbrucēja Džoša Bostika, kurš savā iepriekšējā karjerā guvis pieredzi labā Eiropas līmenī. Viņš ir spēlētājs, kurš spēj dot ieguldījumu abos laukuma galos - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pēc sava stila Džošs ir tāds spēlētājs, kas spēj ieņemt teju jebkādu lomu komandā. Tāpat šis spēlētājs ir gudrs un intelektuāls. Ceram, ka Džošs spēs būt nopietns palīgs sezonas turpinājumā. "