Bagatskis: Pietrūka pavisam nedaudz

© scanpix

Latvijas valstsvienība Eiropas basketbola čempionātā Lillē “mazajā pusfinālā” par 5.-8.vietu zaudēja Grieķijas komandai – 90:97 (24:17, 44:37, 61:60) – un piektdien plkst.19:30 cīnīsies par 7.vietu un pēdējo ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Latviešu pretinieki būs “mazā pusfināla” spēles Itālija – Čehija zaudētāji. 

 

 

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

Pirms spēles lielāko uzmanību pievērsām grieķu spēlei aizsardzībā. Parādījām, kā viņi paļaujas, ka pretinieki no viņiem baidīsies, ka viņus žēlos, ļaus vairāk nekā citiem.

Ģērbtuvē lieliem burtiem uzrakstīju: mums būs iespējas, kuras jāsagaida un jāizmanto. Nevar taču teikt, ka neizmantojām. Bija laba spēle un bijām vadībā ilgāk nekā pretinieki (24 minūtes pret nepilnām 16). Piespiedām spēlēt tā, kā viņi nebija gatavi. Paātrinājām spēli, piespiedām viņus aizsardzībā mainīties, un šoreiz mūsu garie spēlētāji to labi izmantoja.

Pietrūka pavisam nedaudz. Neiemetām savus brīvos metienus, aizsardzībā uz brīdī piekusām vai zaudējām uzmanību – nezinu –, bet reizes piecas pēc kārtas ļāvām pretiniekiem savākt atlēkušo bumbu un uzbrukt divas vai pat trīs reizes pēc kārtas. Tajā brīdī sākām buksēt un pieredzējušie grieķi uzreiz to izmantoja

Aizsardzībā apturēt tādus vīrus kā Spanulis, Burusis un pārējie bija ļoti grūti. Trīs ceturtdaļas turējāmies, kopumā bija laba spēle.

Vai bija iespēja brīdī, kad panācām 17 punktu pārsvaru, piebremzēt uzbrukumu, necenšoties par katru cenu atrast precizitāti tālmetieniem? Neteikšu, ka daudzi no tiem metieniem bija nepamatoti. Iegūstot pārsvaru, nedrīkstējām atteikties no sava stila. Ja savelkas aizsardzībā, tev jāmet tas trīspunktnieks. Nevar nemest. Protams, tagad var teikt, ka varbūt kādu uzbrukumu vajadzēja nobremzēt, veidot savādāk. Pēc kaujas jau vienmēr var atrast neizmatotas iespējas un citus ceļus.

Būs vēl viena spēli, tātad svētki – un Eiropas čempionāts ir svētki! – turpinās. Itālija vai Čehija? Atkārtošos: mums jāfokusējas uz savu spēli, nevis pretinieku tituliem un vārdiem. Protams, taktiskais plāns būs atšķirīgs, taču ar abām komandām nesen esam spēlētāju, abas pazīstam. Tikko zināsim pretiniekus, sāksi gatavoties.”