Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Voins: Rīgā valdīja basketbols

© f64

Latvijai, rīkojot Eiropas čempionāta D apakšgrupas turnīru, izdevās uzorganizēt vienu lielākajiem sporta pasākumiem, kas Latvijā jebkad bijis, ceturtdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses konferencē pauda organizācijas prezidents Valdis Voins.

 

"Pilsētā valdīja basketbols, īpaši centrā bija sajūta par svētkiem. Katrs Rīgas iedzīvotājs juta basketbola sajūtu, tāpēc droši varam teikt, ka mums izdevās uzorganizēt vienu no lielākajiem sporta pasākumiem, kāds jebkad Latvijā noticis."

Kā zināms, Latvijas izlases noslēdzošajā un reizē arī izšķirošajā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra spēlē ar 75:64 pieveica Igauniju un nopelnīja ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem.

"Paldies komandai, treneriem, izlases veterāniem, kapteinim par drosmi un uzņēmību, kas ļāva izcīnīt šīs nepieciešamās uzvaras. Sportiskajā sniegumā nebija viss tik raiti kā gribējām, bet beigas bija labas - filmas cienīgs fināls ar spriedzi daudzajiem tūkstošiem skatītāju, kas atradās arēnā, vēroja fanu zonā vai pie televīzijas ekrāniem," minēja Voins. "Fani aizvadīja nopietnas cīņas ar Lietuvas un Igaunijas līdzjutējiem, neesot ne klusāki, ne vājāki."

D apakšgrupas pēdējā cīņā Lietuva ar 85:81 pagarinājumā pieveica Čehiju, līdz ar to ļaujot Latvijai šo posmu noslēgt otrajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā mačā garantējot cīņu ar Slovēniju.

Rīgas apakšgrupā četrus panākumus piecās cīņās iekrāja Lietuvai, bet trīs uzvaras izcīnīja Latvija, Čehija un Beļģija. Tikmēr Igaunijai un Ukrainai izdevās tikt pie viena panākuma piecos dueļos.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificējās četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiek dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.