Rudņevs vēlas palikt Hamburgā

© scanpix

Daugavpilī dzimušais uzbrucējs Artjoms Rudņevs vēlas palikt Vācijas Bundeslīgas klubā "Hamburg" un līdz galam atstrādāt arī pēdējo līguma gadu, vēsta vācu izdevumsKicker.


"HSV gadu pirms līguma beigām Artjomu Rudņevu laistu prom par lētu naudu. Taču Latvijas uzbrucējs kluba vadībai ar sava aģenta starpniecību paziņojis, ka vēlas līgumu atstrādāt [līdz tā beigām]," vēsta Kicker. 27 gadus vecais Rudņevs Hamburgas klubam pievienojās pirms trim gadiem, un darījuma vērtība bija trīsarpus miljoni eiro. Iepriekšējā Bundeslīgas sezonā Rudņevs piedalījās 22 spēlēs, septiņas no tām sākot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus.

Gatavošanos jaunajai sezonai sācis Čehijas trešais spēcīgākais klubs "Jablonec". Kopā ar komandu nebijaValērija Šabalas, kura īre čehu klubā ir beigusies un kuram acīmredzot nāksies meklēt jaunu pieturvietu. Lai arī "Jablonec" iepriekš esot izrādījusi vēlmi pagarināt Šabalas īri, kluba rindas jau papildinājuši divi čehu uzbrucēji Tomāšs Vāgners un Stanislavs Tecls. Toties ar Šveices klubu "Aarau" gatavošanos sezonai sācis Edgars Gauračs, kurš smaga savainojuma dēļ nav spēlējis gandrīz gadu. Gauračam pašlaik ar komandu nav līguma, un par viņa palikšanu nav skaidrības.

Ar Polijas klubu "Korona Kielce" pēc sezonas beigām automātiski līgums pagarinājies Latvijas izlases pussargam Aleksandram Fertovam, kas Ekstraklasē aizvadīja 18 spēles, 16 no tām sākot pamatsastāvā. Polijā, visticamāk, nepaliks Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors, kura pārstāvētais Zabžes "Gornik" Ekstraklasē finišēja sestajā vietā. Bulgārijas mediji ziņo, ka vārtsargs Maksims Uvarenko lauzis līgumu ar Sofijas CSKA.

Pirms divām nedēļām debitējis Baltkrievijas čempionātā, uz Borisovas BATE rezervistu soliņa atgriezies Latvijas izlases centra aizsargs Kaspars Dubra. BATE ar 4:0 sagrāva pastarīti "Vitebsk" un ar 26 punktiem desmit mačos atrodas komfortablā turnīra vadībā, par astoņiem punktiem apsteidzot tuvākās sekotājas "Belshina" un Minskas "Dinamo".

Francijas Profesionālā futbola līga publiskojusi nākamās sezonas kalendāru abām spēcīgākajām valsts līgām.Jāņa Ikaunieka "Metz" sezonu sāks 31. jūlijā un pēc spēka otrajā divīzijā atgriezīsies ar mājas spēli pret "Lens" (ja vien pretiniekiem finansiālo problēmu dēļ neradīsies grūtības ar licences iegūšanu). Tāpat Francijas Futbola federācija pirms dažām dienām paziņoja produktīvāko akadēmiju sarakstu. Par labāko akadēmiju tika atzīta Lionas "Olympique" jaunatnes sistēma, bet "Metz" ieņēma augsto ceturto vietu.

Svarīgākais