12.maija jubilārs: autobraucējs Andis Neikšāns

«Vairāk tuvoties pašam sev, meklēt saskaņu ar sevi un atrast īstu un harmonisku iekšējo sajūtu – tas laikam ir galvenais, uz ko šai steidzīgajā laikā šobrīd gribas tiekties. Jā, gribas iegūt mieru un harmoniju,» atzīst autobraucējs Andis Neikšāns © F64

«Es jūtos vēl diezgan jauns, un man vēl nešķiet, ka dzīve sāk iet jau uz otru pusi. Gluži otrādi – liekas, ka man viss vēl ir priekšā, ka viss vēl tikai būs!» saka viens no populārākajiem Latvijas rallija pilotiem, tagad – Dynamic Sport komandas vadītājs Andis Neikšāns. Viņu šodien suminām 30. dzimšanas dienā!

«Tā kā man šogad ir apaļa jubileja, esmu saaicinājis ciemos savus tuvākos radus un draugus, un šodien to nosvinēsim,» saka Andis Neikšāns, uzsverot, ka tam skaitlim ar paša sajūtām īsti liela sakara nav. «Ja kādreiz – astoņpadsmit, divdesmit gadu vecumā – man likās, ka trīsdesmit gadi ir tāds mistisks skaitlis, jo tas nu gan ir daudz, jo tad jau gan sākas īsta pieauguša cilvēka dzīve, tad tagad varu tikai secināt, ka trīsdesmit gadi ir pienākuši klusi un nemanāmi, pamazām savākušies un – šeku reku ir klāt! Un interesanti, ka tādu, kāda man tagad tā ir, arī biju iedomājies šo nosacīti pieaugušā cilvēka dzīvi,» atzīst Andis Neikšāns.

Pirms pāris gadiem paziņojis par rallista karjeras beigšanu, viņš tagad sacensībās piedalās, kā pats saka, tikai sava prieka pēc. «Gada laikā kopā ar stūrmani Aivi Aizsilnieku izbraucam kādas četras, piecas sacensības, bet tikai – lai gūtu no tām labas sajūtas.» Andis Neikšāns ar autosportu sāka nodarboties 13 gadu vecumā, kas nozīmē, ka šī sportiskā aizraušanās viņam sniedz prieku jau 17 gadu. Viņš ir divkārtējais Latvijas čempions autorallijā un vienīgais autosportists no Latvijas, kuram līdz šim ir izdevies uzvarēt kādā no pasaules rallija čempionāta posmiem, izcīnot pirmo vietu N4 klasē Somijas WRC rallijā.

Ar veiksmīgās sportista karjeras laikā iegūtajām zināšanām un pieredzi pēdējos desmit gados pasaules un vietējos rallija čempionātos Andis Neikšāns šobrīd palīdz citiem sasniegt savus mērķus un uzvaras. Viņš ir izveidojis profesionālu rallija komandu Dynamic Sport, kas nodrošina augstas kvalitātes pakalpojumus – no konkurētspējīgas rallija automašīnas sagatavošanas līdz individuālai sportistu apmācībai. Tā ir viņa ikdiena, bet ne visa dzīve. «Man dzīvē aktuālas ir trīs sadaļas: pirmā viennozīmīgi ir mana ģimene un mana privātā dzīve, tai seko autosports un mana rallija komanda, un trešā ir manas ģimenes mājvietas veidošana, iekopšana un iekārtošana,» stāsta autosportists, atklājot, ka tikai pirms gada viņš ir nonācis līdz savai mājvietai, kas ir vairāku hektāru kopjamas platības Ādažu pusē, klusā un skaistā vietā attālāk no civilizācijas. «Tur šobrīd tiek veikti fundamentāli darbi ainavas uzlabošanai un dabisko veidojumu atjaunināšanai, kas gadu gaitā bija cilvēku mazliet skarti. Arī ēkām nepieciešama atjaunošana. Tie, kuriem ir māja, saprot, ko nozīmē būvniecības un uzlabošanas darbi – cik tas ir laikietilpīgi. Tāpēc tur arī pavadu visu savu brīvo laiku – ja ne strādājot, tad vienkārši tur esot un izbaudot dabas burvību,» stāsta šodienas gaviļnieks, klusi pačukstot, ka jau pavisam drīz viņa ģimenē gaidāms arī pieaugums, un tas nozīmē, ka «pieauguša cilvēka dzīves» rūpes Andim Neikšānam tā pa īstam vēl tikai sāksies.



Svarīgākais