Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latviešu fani Prāgā "slapina stūrus" un brauc "pa zaķi"

Jau stundu pēc spēles Latvija–Zviedrija, kurā zviedri uzvarēja ar 7 vārtu pārsvaru, latvieši par bēdām aizmirsa un ļāvās trakām dejām klubā Prāgas baltie krekli, kur muzicēja Normunds Jakušonoks un viņa iesildošā grupa Mākoņstūmēji © F64

Prognozes, ka Latvijas hokeja izlasi čempionātā atbalstīs vismaz 5000 latviešu, bija mazliet pesimistiskas, jo pat spēli Latvija–Zviedrija 4. maijā klātienē noskatījās vairāk nekā 4000 līdzjutēju, bet uz pirmajām divām spēlēm, lai arī ne arēnā, tad vismaz Prāgā bija vairāk nekā tūkstoš fanu. Daudzi jau ir atgriezušies mājās, bet citi vēl tikai pošas ceļam uz Prāgu.

Latviešu fani Prāgā jau ir pamanīti un daudzviet pat iemīļoti – to pierādīja arī fakts, ka čehu līdzjutēji spēlē pret Zviedriju vairāk skandināja «Latvija» nekā atbalstīja zviedrus, turklāt brīžiem bija vairāk dzirdami nekā spēles rezultāta dēļ sašļukušie letiņi.

Latviešu fanus ir pamanījuši arī vietējie likumsargi un sabiedriskā transporta kontrolieri. Arī Prāgā nezināšana neatbrīvo no atbildības, tāpēc līdzjutējiem jau ir nācies samaksāt ievērojamus sodus gan par braukšanu bez biļetes, gan par ielas šķērsošanu neatļautā vietā, gan arī... par dabisko vajadzību kārtošanu krūmiņos. Sods par pačurāšanu ir 500 kronu jeb apmēram 20 eiro, kas, kā saka paši Prāgas iedzīvotāji, esot ļoti maz, jo parasti sodus uzliekot līdz pat 1500 kronām. Sods par ielas šķērsošanu neatļautā vietā – 500–800 čehu kronu.

Lai gan trijās spēlēs Latvijas izlasei vēl nav izdevies gūt nevienu punktu, fani nav saskumuši. Jestro garastāvokli palīdz uzturēt klubiņš Prāgas baltie krekli, kur pamīšus muzicē Normunds Jakušonoks un grupa Mākoņstūmēji. Pēc 4. maija spēles klubiņā pulcējās ap 300 Latvijas līdzjutēju, un gaidāms, ka šodien un 8. maijā cilvēku skaits būs vēl lielāks.