PROGNOZES: Gaboriks pret dāņiem, Šveicei priekšā Austrijas eksāmens

© scanpix

Šodien tiks aizvadīta Pasaules čempionāta otrā diena, kura hokeja cienītājus iepriecinās ar piecām spēlēm. Dienas mačos savā starpā tiksies Slovākija un Dānija, kā arī Šveice un Austrija.

13.15 SLOVĀKIJA – DĀNIJA

Abām izlasēm šī spēle var izrādīties izšķiroša, jo, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, šie trīs punkti noderēs. Sastāva ziņā vairāk trumpju slovākiem – uzbrukumā Gaboriks un Panīks, bet aizsardzībā ir virkne augumā masīvu un spēcīgu aizsargu, arī Rīgas "Dinamo" pazīstamais Milans Jurčina. Pārbaudes spēlēs gan slovāki nepārliecināja, taču potenciāls šai izlasei ir. Arī dāņi noteikti cer uz ceturtdaļfinālu, taču, uzmetot aci sastāvam, sasniegt to būs ļoti grūti. No Eiropā spēlējošajiem spēlētājiem savāktajai komandai var pietrūkt meistarības.

PROGNOZE: Slovākija izcīnīs itin pārliecinošu, rezultatīvu uzvaru. Uzbrukuma potenciāls un vairākuma izspēle varētu būt tas, kas izšķirs šī mača rezultātu.

13.15 ŠVEICE – AUSTRIJA

Šveice jau ir pieradinājusi hokeja sabiedrību, ka regulāri spēj "iekost" arī kādai top izlasei. Arī šogad sapulcēts pieklājīgs sastāvs ar NHL vārtsargu Reto Berru un vēl pāris augstākā līmeņa spēlētājiem. Šveices spēles stils jau nav mainījies vairākus gadus – ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Skaidrs, ka austrieši uz Prāgu ir devušies ar citiem mērķiem: noturēties augstākajā hokeja sabiedrībā. Jāpiezīmē, ka austrieši pēdējās piecās pārbaudes spēlēs piedzīvojuši zaudējumus, bet pēdējā abu komandu savstarpējā mačā pārliecinoši uzvarēja Šveice.

PROGNOZE: Šveice čempionātu sāks ar uzvaru, gūstot vismaz četrus vārtus. Visticamāk, ka arī Austrija sausā nepaliks.