Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Grimstošais „Skonto” flirtē ar kārtējo čempiontitulu

Ko "Skonto" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam laist laukumā? © f64

Titulētākais Latvijas futbola klubs ar skanīgo nosaukumu „Skonto” šobrīd vēl atrodas Latvijas virslīgas čempionāta pirmajā vietā, taču kluba šī brīža stāvoklis medicīnas terminoloģijā būtu raksturojams kā klīniskā nāve. Parādi, diskvalifikācijas, rupjības publiskos izteikumos un neizmaksātas algas – šādi ir „Skonto” šīs sezonas atslēgas vārdi.

Jau pirms sezonas par futbolu rakstošie Latvijas žurnālisti klusītēm sačukstējās, ka „Skonto” nometnē ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Pie spēlēšanas virslīgas čempionātā klubs tika pateicoties vecajiem kontaktiem Latvijas futbola federācijā, jo biedrības „Latvijas futbola virslīga” dēļ nenomaksātiem rēķiniem to jau bija izslēgusi no dalības turnīrā. Šāds situācijas scenārijs acīmredzami nepatika tā laika „Skonto” direktoram Vladimiram Koļesņičenko, kurš savā privātajā twitter kontā atrādīja savas zināšanas un prasmes krievu „mātes” mutvārdu pielietošanā, tos veiksmīgi savienojot ar biedrības vadības personālijām.

Lai vai kā, čempionātu „Skonto” uzsāka un jāsaka, ka demonstrētais futbols bija ja ne skatāmākais, tad noteikti viens no skatāmākajiem noteikti. Maija beigās klubs saņēma vēl vienu triecienu – par nenokārtotajām saistībām pret spēlētājiem tika atņemta iespēja pieteikt jaunus futbolistus. Praktiski tas nozīmēja, ka viss čempionāts būs jāaizvada ar tiem, kuri tika pieteikti martā.

Pēdējo maču skontieši aizvadīja pret FK „Liepāja” un šī bija viena no nedaudzajām reizēm, kad zaļais laukums bija jāatstāj ar nokārtām galvām, ar vieniem gūtajiem vārtiem uzvarai nepietika. Pēc spēles emocionālais gruzīnu treneris Tamazs Pertija, kurš allaž ir mācējis efektīvi uzturēt attiecības ar medijiem, atklāja, ka otrajā puslaikā viņam praktiski nav bijis ko sūtīt laukumā - vairākiem spēlētājiem ir savainojumi, bet, lai tos nomainītu, jālaiž laukumā ..traumētie. Ja uzmet aci „Skonto” pieteikumam, tad jāsecina, ka uzvārdu tajā ir gana, taču zinošākie droši vien pamanīs, ka reālu cīnītāju par čempiotitulu ir krietni mazāk. Nākamā spēle pret Jūrmalas „Spartaku” rīdziniekiem būs jāiztiek bez vēl viena no komandas kodola vīriem – Ritvaram Ruginam sakrājies dzelteno kartīšu limits. Būtu grēks nepieminēt, ka pret jūrmalniekiem savu komandu nedrīkstēs diriģēt arī pats Pertija, kurš mačā pret „Liepāju” tika kārtējo reizi noraidīts no laukuma par rupju lamāšanos.

Ja vēl piemin, ka septembra sākumā rīdziniekiem tika atņemti trīs punkti par kārtējiem nenomaksātajiem parādiem, šoreiz pret pašu Latvijas futbola federāciju, tad šķiet, ka klubs ar tik raibu sezonu nekādīgi nav spējīgs cīnīties par augstām vietām, taču atliek vien aplūkot virslīgas čempionāta tabulu un… pirmajā vietā ar 29 spēlēs izcīnītiem 64 punktiem ir „Skonto”! Un tikai tad seko profesionālākais un bagātākais futbola veidojums Latvijā – FK „Ventspils”, kam seko jelgavnieki. Kāds var te saskatīt loģiku?