Gulbim arī ar trešo piegājienu neizdodas uzveikt Beneto

© scanpix

Kanādas “Masters 1000” turnīra 2.kārtu šodien nespēja pārvarēt Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 12.). Mačā pret francūzi Žiljēnu Beneto (ATP 47.) viņam neizdevās izmantot nevienu breikbumbu, piedzīvojot neveiksmi ar 6:7(4), 3:6. Turnīrā Gulbis nopelnīja 45 reitinga punktus, kas gan ir par 135 mazāk nekā pērn.

Kanādas “Masters 1000” vienspēļu turnīru ar 11.numuru izliktais Ernests Gulbis (ATP 12.) uzsāka otrdien, kad pārliecinoši uzveica portugāli Žoao Sousu (ATP 40.) – 6:3, 6:4. 2.kārtas spēlē latvietim pretī stājās francūzis Žiljēns Beneto, kurš rangā atrodas 47.vietā. Viņš pirmajā kārtā arī savu pretinieku nebija žēlojis – 6:1, 6:2 pār austrālieti Leitonu Hjūitu. Neraugoties uz to, ka Beneto bija uzvarējis abas iepriekšējās spēles pret Gulbi, šodien cīņas favorīts bija latvietis.

Mača pirmais sets aizritēja ar serves izpildītāju pārsvaru. Pēc uzvarēto punktu daudzuma labāks sākumā bija francūzis, kuram padevās vairāki sausie geimi, kamēr Ernests piekto geimu uzvarēja atspēlējot breikbumbu. Seta otrajā pusē apgriezienus ieslēdza arī mūsu sportists. 12.geimā viņš pat tika pie divām breikbumbām, kas bija setbumbu vērtībā, tomēr Francijas tenisists tās novērsa, liekot seta uzvaretāju noteikt taibreikā.

Gulbis uzreiz nokļuva iedzinējos ar 0:2, taču prata uzvarēt nākamās trīs izspēles. Tas gan izrādījās vienīgais brīdis, kad latvietis bija priekšā. No 4:4 Beneto bija labāks trīs izspēlēs pēc kārtas, uzstādot seta beigu rezultātu – 7:6(4).

Otrā seta pirmajā geimā Beneto pieļāva trīs dubultkļūdas, bet Ernests nerealizēja trīs breikbumbas. Brīdi vēlāk latvietim pagalam neveiksmīgs geims pie savas serves – tas zaudēts uz nulles, un nokļūšana iedzinējos ar 1:3. Iegūto vadību francūzis droši sargāja, virzoties pretī triumfam. Pirmās divas mačbumbas viņš ieguva pie rezultāta 5:2, taču Gulbis ar savu servi tās novērsa. Nākamajā geimā gan mačam tika likts punkts – Beneto sausā uzvarēja geimu pie savas serves, iekļūstot turnīra 3.kārtā – 7:6(4), 6:3.

Turnīrā Gulbis ieguva 20 575 ASV dolāru prēmiju, kā arī 45 reitinga punktus. Salīdzinot ar pērno gadu tas ir par 135 punktiem mazāk, taču ATP rangā Ernests visticamāk zemāk neslīdēs. Zaudējums gan, protams, neuzlabaoja latvieša izredzes piedalīties ATP finālturnīrā Londonā. Nākamais turnīrs Gulbim jau nākamnedēļ – Sinsinati “Masters 1000”.

Svarīgākais