VIE­DOK­LIS: Vai LBL ir jā­gai­da uz ko­žu sa­ēs­to BK „Jelgava”?

© publicitātes foto

Pa­gā­ju­ša­jā ne­dē­ļā „Al­da­ris” Lat­vi­jas Bas­ket­bo­la lī­gas or­ga­ni­za­to­ri at­klā­ja, ka nā­ka­mā ga­da tur­nī­ram ap­stip­ri­nā­tas 10 vie­nī­bas, bet ārpusē palikušajam BK „Jel­ga­va” ir jā­no­kār­to fi­nan­si­ālās sais­tī­bas ar lī­gu vēl par iepriekšējo sezonu. Ap­tau­jā­jot vai­rā­kus nu jau bi­ju­šos klu­ba spē­lē­tā­jus un cil­vē­kus, ku­ri ir bi­ju­ši un ir saistīti ar šo organizāciju, jāsecina, ka finansiālās problēmas nav nebūt ne vienīgā nelaime.

Pa­gā­ju­šā se­zo­na Jel­ga­vas bas­ket­bo­la flag­ma­nim ne­bi­ja diez ko veik­smī­ga. Spor­tis­kais re­zul­tāts bi­ja ne­ap­mie­ri­nošs – 37 re­gu­lā­rās se­zo­nas spē­lēs iz­cī­nī­tas 12 uz­va­ras un pie­dzī­vo­ti 25 zau­dē­ju­mi, skaidrs, ka ar šā­du bi­lan­ci ce­rēt uz ga­rā­ku se­zo­nu un cī­ņām par me­da­ļām bū­tu nai­vi. Se­zo­nas ot­ra­jā pus­ē vai­rā­ki „Jel­ga­vas” spē­lē­tā­ji ti­ka iz­sauk­ti uz „sar­ka­nā pa­klā­ja”, sais­tī­bā ar aiz­do­mī­giem spē­ļu re­zul­tā­tiem un ne­li­ku­mī­gu re­zul­tā­tu ie­tek­mē­ša­nu. Līdz šim brī­dim gan ne­viens nav ne dis­kva­li­fi­cēts, ne kā sa­vā­dāk so­dīts, tā­tad – ne­vai­nī­gi.

Arī pirms jaun­ās se­zo­nas ir jau sa­krā­ju­šās pār­is dar­vas ka­ro­tes. Tā, pie­mē­ram, vai­rā­ki pagājušās sezonas spē­lē­tā­ji jo­pro­jām nav sa­ņē­mu­ši, vi­ņu­prāt, so­lī­to at­al­go­ju­mu. Lūk, pār­is do­mug­rau­di no kā­da pa­mat­sas­tā­va spē­lē­tā­ja, „Al­gas kat­ru mē­ne­si ka­vē­jās, un, ja pa­ši ne­ie­tu un ne­pra­sī­tu, tad ne­viens no va­dī­bas ne­lik­tos ne zi­ņas. Lī­gu­mā bi­ja punkts, ka klubs no­dro­ši­nās spor­ta eki­pē­ju­mu, bet ti­ka ie­do­tas ti­kai bo­tas, par ku­rām mums pra­sī­ja pie­mak­su. At­grie­žo­ties pie al­gu jau­tā­ju­ma, vis­lie­lā­kās pro­blē­mas sā­kās pēc jaun­ā ga­da un tur­pi­nā­jās līdz pat se­zo­nas bei­gām – ik pa brī­dim ti­ka sa­mak­sā­tas nie­cī­gas sum­mas, ar do­mu, lai tik mēs ie­tu lau­ku­mā un spē­lē­tu. Pēc pē­dē­jās se­zo­nas spē­les, klubs pa­rā­dā pa­li­ka di­vas pil­nas al­gas, un ti­ka so­līts, ka ne­dē­ļas lai­kā pa­rā­di tiks no­kār­to­ti, ta­ču tie bi­ja kār­tē­jie me­li. Pēc di­viem mē­ne­šiem sa­ņē­mām ne­adek­vā­tas sum­mas un atrunu, ka slik­ta snie­gu­ma dēļ vai­rāk ne­kas ne­tiks mak­sāts.”  Lī­dzī­gu vie­dok­li un sa­vu sa­šu­tu­mu par ne­iz­mak­sā­ta­jām al­gām ir iz­tei­ku­ši vēl vai­rā­ki spē­lē­tā­ji, ku­ri gan sa­vus vār­dus pub­lis­ki ne­vē­lē­jās at­klāt.

Klu­ba pre­zi­dents Ul­dis Krūk­lī­tis gan ir ci­tās do­mās, „Uz­ska­tu, ka klubs ir iz­pil­dī­jis sa­vas sais­tī­bas va­do­ties pēc lī­gu­ma no­sa­cī­ju­miem, ja spē­lē­tā­ji nav ie­pa­zi­nu­šies ar lī­gu­mu, tad tā ir vi­ņu pro­blē­ma.”

Basketbola treneris (arī vē­lē­jās pa­likt ano­nīms), kurš ir dar­bo­jies „Jel­ga­vā” at­zi­na, ka klubs šo­brīd at­gā­di­na ko­žu sa­ēs­tu vil­nas džem­pe­ri, „Vis­as šīs ne­gā­ci­jas, klu­ba va­dī­bas at­tiek­sme un spor­tis­kie re­zul­tā­ti skaid­ri ie­zī­mē tumšu nākotni. Cik es­mu ru­nā­jis ar sportistu aģen­tiem, ne­viens vi­ņu pār­stā­vē­tais bas­ket­bo­lists nav ie­in­te­re­sēts spē­lēt Jel­ga­vā.”

Jā­pie­zī­mē, ka šā­da te­ori­ja,  vis­ti­ca­māk, ka īs­te­no­sies prak­sē, jo vai­rā­ki no pa­gā­ju­šās se­zo­nas BK „Jel­ga­va” lī­de­riem jau ir pār­gā­ju­ši pie kon­ku­ren­tiem.

Jaun­ākā in­for­mā­ci­ja lie­ci­na, ka Jel­ga­vas klu­bā, ie­spē­jams, no­tiks va­dī­bas mai­ņa, ta­ču vai šāds no­vē­lots so­lis spēs atgūt jelgavnieku, basketbolistu un visas sabiedrības uzticību? Vai Latvijas basketbolam ir nepieciešams klubs, kuram ir regulāras problēmas ar finansēm, kura spēles katru sezonu apmeklē arvien mazāk skatītāju?