BMX: Treimanim ceturtā vieta finālā, Štrombergs izstājas

© Scanpix

Pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā augsto ceturto vietu izcīnīja Edžus Treimanis, savukārt Māris Štrombergs izstājās sacensību pusfinālā. Junioru konkurencē līdz finālam aizcīnījās Kristens Krīgers, kurš cīņā par medaļām piedzīvoja kritienu.

Šodien Nīderlandes pilsētā Roterdamā notiekošais pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā piedāvāja kvalifikācijas un izslēgšanas braucienus elites un junioru grupā vīriem un dāmām. Latvijas uzmanība pārsvarā tika pievērsta vīru sacensībām, kur startēja valsts labākie BMX riteņbraucēji.

Pamatsacensībām vīru elites grupā kvalificējās uzreiz trīs Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide. Štrombergs un Treimanis sekmīgi pārvarēja astotdaļfināla un ceturtdaļfināla barjeras, tikmēr Veidem čempionāts noslēdzās astotdaļfinālā. Vienā no pusfināla braucieniem Treimanis veiksmīgi iekļuva finālā, savukārt otrā braucienā Štrombergs nefinišēja, līdz ar to sacensības titulētajam sportistam noslēdzās soli pirms fināla kārtas.

Fināla braucienā Treimanis sākotnēji izvirzījās trešajā vietā, līdz pirmajam līkumam atkāpās uz ceturto pozīciju, bet pēc tam kopā ar vēl pieciem sportistiem piedzīvoja masu kritienu. Pēc kritiena Treimanis viens no pirmajiem atsāka braucienu, tomēr līdz medaļām nedaudz pietrūka. Uzvaru izcīnīja austrālietis Sems Vilobijs, otrais finišēja Kanādas sportists Torijs Nihaugs, bet trešais palika brits Trī Vaits.

Junioru konkurencē pamatsacensībās startēja Kristens Krīgers. Talantīgais sportists spēja iekļūt sacensību finālā, taču izšķirošajā braucienā Latvijas sportists pēc neveiksmīga starta pirmajā līkumā aizķēra konstrukciju trases iekšmalā un piedzīvoja kritienu.

Svarīgākais