Doņeckas "Šahtar" futbolisti atsakās atgriezties Ukrainā

© scanpix

Seši Ukrainas spēcīgākā futbola kluba Doņeckas "Šahtar" leģionāru spēlētāji, reaģējot uz notikumiem valstī, atteikušies atgriezies komandas rīcībā.

Starp spēlētājiem, kuri pauduši bažas par drošības līmeni valstī, ir brazīlieši Freds, Alekšs Teikšeira, Duglašs Košta, Dentinju un Ismailijs, kā arī argentīnietis Fasundo Ferreira.

Kluba vadība paudusi pārliecību, ka futbolisti jau pavisam drīz atkal būs komandas rīcībā, to pamatojot ar spēkā esošajiem līgumiem un bargajām sankcijām, kādas viņus var sagaidīt līgumu neizpildīšanas gadījumā.

Spēlētāji atteicās kāpt lidmašīnā, kad komanda gatavojās atgriezties no pārbaudes spēles Francijā. Kluba vadība uzsver, ka spēj garantēt futbolistu drošību.

Līdzīgi rīkojies arī Harkovas "Metaļist" komandas argentīniešu futbolists Sebastjans Blanko, kurš atteicies atgriezties kopā ar vienību no treniņnometnes Austrijā. Viņš pašreizējo situāciju Ukrainā raksturojis kā "nenormālu".

Neskatoties uz notikumiem valstī, Ukrainas Futbola federācija jauno sezonu joprojām plāno sākt 25.jūlijā, uzsverot, ka futbolam un politikai ir jābūt šķirtiem jēdzieniem.

Jaunajā Ukrainas čempionāta sezonā vairs nestartēs Latvijas izlases pussarga Aleksandra Fertova iepriekš pārstāvētais "Sevastopol" klubs, kas pēc runām par tā pārcelšanos uz Krievijas čempionātu zaudēja savu ģenerālsponsoru un tika likvidēts.

Svarīgākais