Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Vācijas izlases kapteinis Lāms noslēdz karjeru izlasē

© scanpix

Vācijas medijs "Bild" norādījis un spēlētāja aģents apstiprinājis, ka Filips Lāms pēc futbola augstākās virsotnes sasniegšanas nolēmis noslēgt savu karjeru Vācijas izlasē, kuras kapteinis viņš pēdējos četrus gadus.

"Es jau pirmdien par savu lēmumu paziņoju izlases trenerim Joahimam Lēvam, proti, ka aiziešu no valstsvienības," Filips Lāms citēts "Bild". "Šo lēmumu pieņēmu pakāpeniski visas pagājušās sezonas laikā."

Informāciju par Lāma lēmumu apstiprinājis arī viņa aģents Romans Grils, kas nozīmē, ka Lāms savu izlases karjeru noslēdzis, esot futbola augstākajā sasniegumu virsotnē. Pagājušajā svētdienā viņš kopā ar vēl 22 citiem Vācijas futbolistiem leģendārajā "Maracana" stadionā virs galvas pacēla Pasaules kausu.

Vācija gan līdz ar to zaudējusi savu kapteini, bez kura tās panākumi nez vai būtu iztēlojami. Lāms bija izlases kapteinis pēdējos četrus gadus un spēlēja gan pussarga, gan aizsarga pozīcijā. Viņa sniegums finālturnīrā Brazīlijā tika novērtēts ar iekļaušanu desmit Zelta Bumbas jeb turnīra labākā spēlētāja kandidātu lokā.

Karjeras beigas Vācijas izlasē nenozīmē, ka 30 gadus veco Lāmu futbola laukumā vairs nevarēs redzēt. Viņš joprojām pārstāv Minhenes "Bayern" rindas, ar kuru neilgi pirms Pasaules kausa pagarināja līgumu līdz 2018. gadam. "Bayern" rindās viņš sešreiz kļuvis par Bundeslīgas čempionu un trīs reiz aizkļuvis līdz Čempionu līgas finālam, triumfējot 2013. gadā. Vācijas izlasē Lāms bija aizvadījis 113 spēles un guvis piecus vārtus.

Savukārt Spānijas izlases galvenais treneris Vinsents del Boske, kura vadībā bijušie pasaules čempioni spāņi Brazīlijā izgāzās pamatīgi, apstiprinājis, ka negatavojas atstāt savu amatu. Jau iepriekš ticību del Boskem bija izrādījusi Spānijas Futbola federācija, un treneris norādījis, ka gatavojas vadīt izlasi vismaz līdz "Eiro 2016" finālturnīra beigām.

"Federācijas pārstāvji man norādīja, ka pēdējo sešu gadu sasniegumi ir nozīmīgāki nekā nesen aizvadīti divi slikti mači," spāņu medijiem atklājis del Boske. "Mēs gatavojamies nākamajām spēlēm un turnīriem ar domu, ka izlasē nāksies veikt izmaiņas, taču izmaiņas mēs esam veikuši arī pagātnē."