Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

PK: Eiropas kauja svešā teritorijā, brazīļiem laiks sākt spēlēt futbolu

© scanpix

Dāmas un kungi, lielais futbols atgriežas - Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā šovakar piedāvā divas lieliskas izrādes, septiņos vakarā (19.00) savā starpā tiksies Francijas un Vācijas izlases, bet vienapdsmitos (23.00) mājiniekiem būs jārāda sava labāka spēle pret stabilo Kolumbijas izlasi.

Vācija -Francija (19.00)

Domāju, ka lielākā daļa futbola līdzjutēji šo spēli gaida ar īpašu nepacietību. Divas no Eiropas spēcīgākajām izlasēm savā starpā tiksies ceturtdaļfinālā, un skaidrs, ka vienai no tām turnīrs būs beidzies. Ja Parīzē izlases starts jau tiek vērtēts kā labs - pēc neveiksmīgajiem iepriekšējiem turnīriem Dešampa vadītā izlase ir atgriezusies jaunā kvalitātē, tad Vācijā šobrīd sasniegtais vēl negarantē līksmību. Var saprast pragmātiskos vāciešus, kuri ir gājuši ilgu un sarežģītu ceļu, lai izveidotu šādu izlasi. Joahima Lēva komandā ir pasaulē labākie pussargi un stabili aizsargi, taču pietrūkst zvaigznes uzbrukuma smailē. Jā, Tomas Millers ir lielisks spēlētājs, kas spēj gūt vārtus, taču pagaidām viņš nav nodemonstrējis ekstra klases sniegumu kā uzbrucējs, kā snaiperis, no kura baidītos visa futbola pasaule. Veterāna Kloses labākās spēlēs noteikti jau ir aiz muguras. Jau pierādījies, ka pret organizētu un fiziski atlētisku aizsardzību fričiem ir problēmas, pietrūkst radošuma pašā uzbrukuma noslēgumā. Kā izlases stiprās puses noteikti jāmin sastāva dziļums, jebkurš uzmainītais futbolists var pastiprināt spēli. Tāpat lielisks vārtos ir Noiers, kurš šobrīd varētu būt pārliecinošākā Vācijas izlases figūra. Pirms spēles medijos parādījās informācija par gripas uzplaiksnījumu un septiņiem sasirgušiem futbolistiem, taču jau šodien Joahims Lēvs nomierināja satrauktos fanus - uztraukumam par kāda spēlētāja nepiedalīšanos mačā neesot pamata.

Francijas izlase ir viens no turnīra patīkamajiem atklājumiem. Dešampa vadībā allaž kaprīzie franči izskatās vienoti un organizēti, kas pēc Zidāna laikiem ir bieži pietrūcis. Komandas uzbrukumu stūrē aktīvais pussargs Matudī, kuru visbiežāk saspēlē meklē arī viņa komandas biedri. Nozīmīgas lomas spēlē Benzemā un Pogba. Kopumā jāsaka, ka Francijas izlase spēlē skatāmu futbolu.

Prognoze: Daudzi šajā spēlē paredz papildlaiku un pat 11 metru soda sitienus, kas noslēgsies ar Vācijas uzvaru. Būšu oriģināls un teikšu, ka Francija apspēlēs Vāciju jau pamatlaikā. Laba aizsardzība, ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā un kvalitatīvi uzbrucēji - šāda kombinācija jau ir pierādījusi savu efektivitāti. Vācijas aizsargi ir augumā raženi, taču par ātruma īpašībām rodas pamatotas šaubas.

Brazīlija - Kolumbija (23.00)

Brazīļi tiešām nedemonstrē skaistāko futbolu turnīrā, taču allaž ir izdevies tikt pie kārotās uzvaras. Šī pagaidām nav tā Brazīlijas izlase, kura spēj pretinieku turēt savā soda laukumā lielāko daļu mača. Šobrīd trenera Skolari vadītā izlase spēlē pragmatisku un ne visai kvalitatīvu futbolu. Izlases spilgts līderis ir Neimārs, kurš bieži vien spēj vienatnē nokārtot vārtus vai iedzīt izmisumā pretinieka aizsardzību, ko nevar teikt par vēl vienu uzbrūkošās grupas spēlētāju Fredu - man joprojām ir vairāk jautājumu nekā atbilžu par šī „uzbrucēja” meistarību. Šķiet, ka ūsainais laikam ir Skolari radinieks. Savu spēli pazaudējis ir arī Halks - kur pazuduši iznīcinošie tālsitieni un tarāntipa dūrieni soda laukumā? Noteikti jāpiemin, ka rupjas kļūdas pieļauj arī aizsardzības spēlētāji, kuri bieži vien „izslēdzas” no spēles.

Par Kolumbija var teikt, ka tā ir viena no nedaudzajām komandām šajā turnīrā, kas spēlē stabili - bez lieliem kritumiem. Lai komanda spētu uzvarēt grūtās spēlēs, tai ir nelieciešams līderis, par tādu kļuvis ir Hamess Rodrigess - spēlētājs, kurš vienīgais spējis gūt vārtus katrā mačā. Kā lai neatceras viņa sēdevru pret Urugvaju?

Prognoze: Brazīlijas izlase turpinās savu ne pārāk spožo un skaisto ceļu uz Pasaules kausa pusi. Vai tiks līdz ceļa galam? Pagaidām demonstrētais sniegums neatbilst pasaules spēcīgākās izlases līmenim, taču kāda iepriekšējām spēlēm nozīme, ja šodien ir jauns mačs?