Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

PK: Francija piebeigs Nigēriju, alžīrieši nolaidīs no sliedēm Vācijas ātrvilcienu

Lūk, par šo epizodi tika noraidīts Portugāles izlases aizsargs Pepe. Pelnīti? © scanpix

Šovakar Pasaules kausa izcīņā gaidāmas divas lieliskas futbola izrādes, pulksten 19.00 Francija centīsies apturēt Nigērijas izlasi, bet pulksten 23.00 Alžīrijai būs iespēja pret Vāciju.

Francija – Nigērija (19.00)

Didjē Dešampa trenētā izlase šajā turnīrā izskatās ļoti pārliecinoši. Gandrīz vai gribas atcerēties 1998. gadu, kad Francijas „trīskrāsainā” izlase finālā pārliecinoši (3:0) pārspēja Brazīliju. Arī šogad franči spēlē pārliecinoši, apakšgrupas spēlē sakaujot Hondurasu un Šveici, bet Ekvadoras vārti palika spītīgi neiekaroti. Interesanti, ka trenerim Dešampam ir izdevies allaž kaprīzos Francijas izlases futbolistus vienot draudzīgā kolektīvā, kas dod acīmredzamus augļus. Komanda spēlē radošu un fiziski atlētisku futbolu, tieši tādu, kāds pie sirds iet šodienas pretiniekiem – Nigērijas izlasei. Diemžēl, kā pēdējā laikā pierasts, arī šī Āfrikas kontineta vienība nav spējusi izvairīties no naudas dalīšanas skandāliem, runā, ka lielākā daļa Nigērijas futbolistu vienkārši neuzticas savas valsts futbola funkcionāriem. Atgriežoties pie futbola laukumā redzētā, jāsecina, ka fiziski spēcīgie nigērieši var būt rezultatīvi uzbrukumā, taču spēj būt tikpat haotiski aizsardzībā. Noteikti jāatzīmē, ka savainojumu guvis uzbrūkošais pussargs Babatunde.

Prognoze: Francijas 2014. gada modelis neapstāsies pie Nigērijas barjeras. Eiropas komanda tomēr ir krietni organizētāka un radošāka savās uzbrukuma izpausmēs.

 

Vācija – Alžīrija (23.00)

Vācieši tunīru iesāka graujoši, burtiski piesmejot Portugāli, ar visu Ronaldu sastāvā. Abas nākamās apakšgrupas spēles vairs nebija liekamas augstākajā kvalitātes plauktiņā. Jau mačā pret Ganu sāka parādieties milzīgi robi aizsardzībā, bet pret ASV pietrūka izdomas uzbrukumā. Friču galvenais treneris Joahims Lēvs pirms gaidāmā mača atzina, ka Alžīrija ir ļoti spēcīgs pretinieks, un nākas vien viņam piekrist, jo vājas izlases nespēj solīdi nospēlēt pret Beļģiju, uzvarēt Dienvidkoreju un izcīnīt punktu pret Krieviju. Alžīrieši demonstrē bezkompromisa cīņassparu visu 90 minūšu garumā, kas šajā turnīrā ir atmaksājies. Ļoti ātrā un plašā pāreja no aizsardzības uzbrukumā noteikti sagādās problēmas arī Vācijai, itsevišķi malējajiem aizsargiem, kuri nekādā gadījumā nedrīkstēs aizrauties ar pieslēgšanos uzbrukumiem. Alžīrijas uzbrukuma jauda noteikti ir lielāka par spēlētāju uzvārdiem.

Prognoze: Alžīrija šokē pasauli, nolaižot no sliedēm vācu ātrvilcienu. Fričiem pietrūks augstas klases uzbrucēja, jo Klose jau sen vairs nav tas Klose, kādu lielākā daļa futbola pazinēju atceras. Ja ticam karmai, tad friči būtu pelnījuši kādu sārtāku kartiņu par Millera simulāciju spēlē pret Portugāli. Pastāv gan otrs scenārijs, kuru pieklājības robežās varētu dēvēt par „vāciešu masveida izklaidi Alžīrijas soda laukumā”.