Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

PK: Oranžie pret labāko aizsardzību, Kostarika pret Antīko Grieķiju

© Scanpix

Kamēr gandrīz visā Latvijā līst lietus, Brazīlijā turpinās lielākais sporta forums – Pasaules Kausa finālturnīrs futbolā. Pulksten 19.00 laukumā dosies Nīderlandes un Meksikas izlases, bet pulksten 23.00 savā starpā uzvarētāju noskaidros Kostarika un Grieķija.

Nīderlande – Meksika (19.00)

Luisa van Gāla trenētā komanda finālturnīru uzsāka ar pagaidām skaistāko maču turnīrā, apspēlējot titulēto Spāniju  ar 5:1. Par komandas spilgtu līderi ir kļuvis malējais pussargs Arjens Robēns, kurš šobrīd atrodas fantastiskā sportiskā formā. Nevajadzētu piemirst, ka oranžajiem ir vēl virkne augstas klases meistaru, Veslijs Snaijders, Robins van Pērsijs un Naidžels de Jongs. Kopumā Nīderlande demonstrē rezultatīvu futbolu, pretinieku vārtsargus pārspējot 10 reizes, savdabīgi, ka viņu pretinieki šovakar būs komanda, kura ir ielaidusi vizmazāk vārtu – Meksikas izlases vārtos apakšgrupas trijās spēlēs pabijusi tikai viena bumba. Meksikas izlase A apakšgrupā bija tuvu pirmajai vietai, taču pievēla vārtu starpība, kas bija nedaudz labāka Brazīlijai. Dienvidamerikāņi spēlē skatāmu un uzbrūkošu futbolu, tādēļ šai divcīņai noteikti vajadzētu būt skatāmai.

Prognoze: Uzvaru svinēs oranžie, taču, iespējams, ka ar 90 minūtēm tās izcīnīšanai nepietiks. Van Gāla vadītajai izlasei tomēr ir lielāka lielo turnīru pieredze, spilgtākas individuālās personības.

Kostarika – Grieķija (23.00)

Kostarika pārsteidza visu futbola pasauli, un spēja izkļūt kā pirmā no tā sauktās „nāves grupas”, kurā vēl cīnījās Anglija, Itālija un Urugvaja. Komanda demonstrē itin solīdu futbolu, kurā liela loma atvēlēta Džoelam Kempbelam, kurš ir viens no ātrākajiem spēlētājiem visā turnīrā, un noteikti būs aktīvs arī šovakar. Grieķijas izlase astotdaļfinālā tika caur adatas aci, izglābjoties kompensācijas laikā, laimīgi gūstot vārtus no 11 metru atzīmes. Pēc rādītās spēles grieķiem nebūtu jāspēlē šajā turnīra fāzē, jo faktiski šai izlasei nav neviena trumpja, ja neskaita milzīgu veiksmes handikapu un Antīko dievu labestību.

Prognoze: Kostarika šajā mačā izcīnīs uzvaru, taču gūt dauz vārtus pret Grieķiju nebūs viegli, jo šī komanda spēj fanātiski aizsargāties. Būtu tikai loģiski, ja Kostarikas veiksmes stāsts turpinātos, taču Grieķija nebūt nav tas parocīgākais pretinieks.