Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kapello: "Tiesneši allaž ir pret Krievijas izlasi"

© scanpix

Pēc Pasaules kausa finālturnīra H apakšgrupas pēdējās spēļu kārtas mača starp Krieviju un Alžīriju (1:1) savas domas izteica komandu treneri un spēlētāji.

"Esmu vīlies. Man nepatīk runāt par tiesnešiem, bet viņi allaž tiesā pret Krievijas izlasi. Mums bija jāsit 11 metru soda sitiens. Es nesaprotu, kāpēc visi tiesneši ir pret mums," neapmierināts bija Krievijas izlases galvenais treneris Fābio Kapello. "Vārtus zaudējām pēc pārkāpuma, kas, manuprāt, nebija jāsvilpj. Ja ir par ko žēloties, tad tā ir tiesāšana. Visu laiku esmu klusējis, bet tagad varu to pateikt. Bija pārkāpums pret Aleksandru Kokorinu soda laukumā, taču svilpes nebija. Tāpat varu pasūdzēties par tiesāšanu mačā pret Beļģiju."

"Mūsu vārtsargam Igoram Akinfejevam desmit minūtes pirms ielaistajiem vārtiem acīs spīdināja lāzera staru. Ir fotogrāfijas, kas to apliecina, taču šajā gadījumā vaina nav tiesnešos. Kā uz to reaģēsim? Kāda tam vairs nozīme. Mēs braucam mājās," norāda Kapello. "Kad esam pelnījuši zaudējumu, es to vienmēr atzīstu. Es nekad dzīvē neizdomāju attaisnojumus."

Tikmēr krievu vienīgo vārtu autors Aleksandrs Kokorins uzskata, ka komandai vienkārši nav paveicies. "Mēs zinājām kā spēlē Alžīrija - viņi ir labi ātros pretuzbrukumos un standartsituācijās. Pretuzbrukumus centāmies noturēt, tur viņiem nekad īpašs nesanāca, taču standartsituācijā zaudējām vārtus. Turklāt es domāju, ka jebkurā gadījumā bija pārkāpums no alžīriešu puses."

"Protams, tagad visi runās par to, ka mēs neizcīnījām nevienu uzvaru. Paši esam vainīgi. Es cerēju, ka mēs izkļūsim no apakšgrupas. Man personiski spēle pret Alžīriju patika, lai gan neizveidojām daudz vārtu gūšanas momentu. Mēs izlikāmies pilnībā, taču tie zaudētie vārti, kur 100% bija pārkāpums. Tas ir ļoti sāpīgi," piebilst Kokorins.

Alžīrijas izlases vārtu autors Islams Slimani atzīst, ka komanda bija pelnījusi iekļūt astotdaļfinālā. "Piepildījās mans sapnis. Taču jāslavē ir visa komanda. Mēs spēlējām labi un pelnīti iekļuvām astotdaļfinālā. Mača labākā spēlētāja balva man ir lieliska prēmija."