Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

PK: Pirlo ved Itāliju uz astotdaļfinālu; Ekvadora flirtēs ar futbola dievu

© scanpix

Pasaules kauss futbolā joprojām tupinās un kamēr Latvijās līst, tikmēr planētas spēcīgākie futbolsiti turpina mūs priecēt ar lieliskām spēlēm. Septiņos vakarā pragmatiskie itāļi stāsies pretī Kostarikas izlasei, desmitos vakarā gaidāms interesants mačs starp Šveici un Franciju, bet vienos naktī divu pastarīšu duelis – Hondurasa pret Ekvadoru.

Itālija – Kostarika (19.00)

Itālija allaž ir spēlējusi taktiski gudru futbolu, tas tika pierādīts mačā pret Angliju un droši vien, ka tieši šāds futbols tiks demonstrēts arī šovakar. Pragmatiska un droša aizsardzība, viduslīnijā liela slodze ir itāļu futbola maestro Andrea Pirlo, bet uzbrukumā bīstams no jebkuras distances ir Mario Balotelli. Kostarika pirmajā spēlē negaidīti pārspēja Urugvaju, nodemonstrējot itin solīdu spēli, iespaidīgs savā flangā izskatījās Džoels Kempbels, kurš tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju.

Prognoze: Spēle būs gana spraiga, Kostarika spēs gūt vārtus, taču uzvarēs pieredzējušie itāļi.

Šveice – Francija (22.00)

Otomārs Hicfelds pret Didjē Dešampu. Šķiet nereāls duelis, taču šie vīri ir komandu galvenie treneri. Vācu speciālista vadītā Šveices izlase turnīru iesāka ar nervozu un laimīgu uzvaru pār Ekvadoru (2:1), vārtus gūstot vien kompensācijas laika trešajā minūtē. Kopumā Šveices izlasei ir spēcīga komanda, ar ātriem un tehniskiem malējiem spēlētājiem, taču jau pieminētajā spēlē pret dienvidamerikāņiem tika pieļautas daudz kļūdas elementārās situācijās. Dešampa vadītā Francijas izlase uzvarētajā mačā pret Hondurasu (3:0) izdarīja tieši tik daudz, lai izcīnītu trīs punktus, taču skaidrs, ka šai komandai potenciāls ir krietni augstāks. Jāatzīst, ka šo rindu autoram franču parādītais sniegums ir patīkams atklājums.

Prognoze: Francijas „saspēles vadītāji” Grizmans un Valbuena noorganizēs pāris bumbas Šveices izlases vārtos, bet Francijas vārti paliks neskarti.

Hondurasa – Ekvadora (01.00)

Abas komandas pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumus, taču Ekvadoras gadījumā tas tomēr bija mirklis vājuma, par kuru nācās dārgi samaksāt, ielaižot golu spēles pašās beigās. Tikmēr Hondurasai nebija itin nekādu izredžu pret meistarīgajiem frančiem, un ne jau Vilsona Palasios noraidījums bija izšķirošs. Meistarības līmenis kāds piemīt šai izlasei nav konkurētspējīgs.

Prognoze: Ekvadora izcīnīs emocionālu uzvaru, jo futbola dievs reti kad soda divreiz.