Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

PK: Anglija pret haosa plosīto Urugvaju; japāņu samuraji - pēc pirmās uzvaras

© scanpix

Pasaules kauss futbolā šodien piedāvā trīs aizraujošas izrādes, septiņos vakarā laukumā dosies Kolumbija un Kotdivuāra, desmitos Urugvaja un Anglija, bet vienos naktī par pirmo uzvaru cīnīsies Japānas un Grieķijas izlases.

Kolumbija – Kotdivuāra (19.00)

Kolumbija pirmajā mačā sagrāva grieķus, nodemonstrējot apsakaužamu momentu realizāciju. Skaidrs, ka dienvidamerikāņi būs noskaņojušies šajā mačā spert nākamo soli, un uzvaras gadījumā prakstiski spēlēs astotdaļfinālā. Pretinieks gan nopietns, viena no Āfrikas spēcīgākajām vienībām – Kotdivuāra, ar Didjē Drogbā priekšgalā. Te gan jāpiebilst, ka pre Japānu uzbrucējs laukumā devās vien otrā puslaika vidū, taču spēja iedvesmot savus komandas biedrus, un āfrikāņi spēja atspēlēties un uzvarēt. Ļoti iespējams, ka arī šovakar Drogbā laukumā sākumsastāvā nedosies.

Prognoze: Abām komandām būs liela vēlme uzvarēt, taču tas atspoguļosies uz spēles kvalitāti. Neizšķirts.

Urugvaja – Anglija (22.00)

Dienvidamerikas čempioni turnīru iesāka ar pazemojošu zaudējumu Kostarikai, kas ir krietni sarežģījis iespējas tikt ārā no D grupas. Jau pieminētajā mačā Urugvaja tiešām izskatījās bāli, izslavētais uzbrukums buksēja, bet aizsardzībā valdīja pilnīgs haoss. Arī angļiem turnīra tabulā ir nullīte, taču piedzīvotais zaudējums kaunu nedara, jo pretiniekos bija Itālijas izlase. Anglija joprojām spēlē aizvakardienas futbolu, pragmatisku un ne visai radošu. Ja izlasē nebūtu Staridža un Sterlinga, tad šī komanda būtu kā omammas deķis – neinteresants un novecojis.

Prognoze: Pragmatiskā Anglija izcīnīs uzvaru, vārtus beidzot gūs Veins Rūnijs, nedaudz uzspodrinot savu ancuku angļu fanu acīs.

Japāna – Grieķija (01:00)

Japānas izlase pirmajā mačā atstāja itin solīdu iespaidu, izvirzījās vadībā, taču līdz uzvaras izcīnīšanai nedaudz pietrūka. Japāna savu spēles veidu nav mainījusi – organizēta spēle visās futbola niansēs, ar ātru un radošu pāreju uzbrukumā. Grieķi šajā turnīrā šobrīd izskatās gaužām nevarīgi. Trīs ielaisti vārti pret viduvējo Kolumbijas izlasi par neko labu neliecina.

Prognoze: Japāna izcīna pirmo uzvaru, grieķus atstājot sausā. Paredzams, ka Grieķija šajā turnīrā vārtus tā arī negūs.