Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

PK: Oranžie soļo uz astotdaļfināla pusi, Spānija bezdibeņa malā?

© scanpix

Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā turpinās, un šovakar savā starpā tiksies Nīderlande – Austrālija, kā arī Spānija – Čīle. Vienos naktī savu pirmo uzvaru turnīrā centīsies izcīnīt Horvātijas izlase, kurai pretī stāsies Kamerūna.

Austrālija – Nīderlande (19.00)

Nīderlande pirmajā kārtā nolika uz ceļiem līdzšinējo Eiropas un Pasaules futbola karali Spāniju, sasitot „tiki - taka” taktikas autorus ar 5:1. Futbola kvalitāte ko piedāvāja oranžie joprojām ir spilgtās atmiņās daudziem. Eksperti gan norāda, ka spēlē pret Austrāliju trenerim Luisam Van Gālam būs jāveic taktiskas izmaiņas, ko viņš pats arī atzina preses konferencē, taču vai mainot taktisko izvietojumu, mainīsies arī spēlētāju meistarība un parādītais sniegums uz laukuma? Austrālijai šī spēle būs ļoti svarīga, jo šī būs pēdējā iespēja pacīnīties par astotdaļfinālu. Pirmajā grupas mačā ķenguru zemes pārstāvji saņēma pērienu no Čīles.

Prognoze: Neticu, ka taktikas maiņa Nīderlandes izredzes uz uzvaru būtiski samazinās, taču skaidrs, ka piecus vārtus šodien nesagaidīsim, jo austrāļi noteikti uzmanību vairāk koncentrēs uz aizsardzību. Lai vai kā, Robens un draugi šodien svinēs otro uzvaru un mūs sagaida vismaz divi gūti vārti Nīderlandes izpildījumā. Vieni ar skaistu tālsitienu no Veslija Šnaidera.

Spānija – Čīle (22.00)

Jau pieminēju, kāds liktenis piemeklēja Spāniju pirmajā mačā, pēc kura atbildību uzņēmās gandrīz katrs spāņu spēlētājs, ar vārtsargu Ikeru Kasiljasu priekšgalā. Visticamāk, ka mēs sagaidīsim nelielas izmaiņas sastāvā, taču ne būtiskas. Tāpat maz ticams, ka treneris Vinsente del Boske atstās malā Kasiljasu. Savukārt Čīles nometnē viss rit mierīgi, Arturo Vidals pirms mačā atzina, ka par šādām spēlēm ir vērts sapņot.

Prognoze: Spānija apņēmīgi sāks spēli, atkal iegūs vērā ņemamu bumbas kontroli, taču turpināsies katastrofa Kasiljasa soda laukumā, čīlieši veiksmīgi izmantos pretuzbrukumu taktiku un Valdivia saviem kolēģiem pasniegs filigrānas piespēles. Spāniija, Tavs laiks ir beidzies!

Kamerūna – Horvātija (01:00)

Āfrikas komandām šajā čempiontā nav īpaši labi rezultāti. Kamerūna pirmajā A grupas mačā savos vārtos ielaida trīs bumbas, taču soģi saskatīja tikai vienu, taču ar to pietika, lai šo spēli zaudētu. Kopumā kamerūnieši nerāda sliktu spēli, taču pietrūkst tehniskā izpildījuma un radošuma. Ko nevar teikt par Horvātijas izlasi, kas uz Brazīlijas fona izskatījās ļoti solīdi. Ja pieskaras satāva jautājumam, tad jāmin,ka viens no Horvātijas izlases līderiem Rakitičs ticis pie jauna līguma, pievienojoties „Barcelona”.

Prognoze: Nerodas šaubas, ka dusmas par netaisnību iepriekšējā spēlē, šodien spārnos horvātus un Kamerūnas izlasei būs grūtas 90 minūtes. Horvātija uzvarēs, gūstot vismaz trīs vārtus.