Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

PK: „Melnā zirdziņa” izjāde pa Alžīrijas stepēm, mājinieki cīņā par pārliecību

© scanpix

Pasaules kauss futbolā turpinās un šodien tiks aizvadītas vairākas spēles. Interesantā Beļģijas izlase centīsies savu favorītu statusu apliecināt pret Alžīriju, bet desmitos vakarā Brazīlija ar Meksiku cīnīsies par otro uzvaru A grupā. Vienos naktī savu dalību turnīrā sāks Krievijas izlase, kurai ne tas vieglākais pārbaudījums, jo pretī stāsies Āzijas reģiona pārstāve – Dienvidkoreja.

Beļģija – Alžīrija (19.00)

Beļģija uz Pasaules kausu ir atvedusi „melnā zirdziņa” cienīgu komandu, tā vismaz to dēvē lielākā daļa futbola ekspertu. Kā nu ne, ja to veido tādi spēlētāji kā Azārs, Fellaini, Lukaku, Janužajs un vēl virkne jaunu un talantīgu futbolistu. Ja vēl pieskaita pieredzējušos Van Buitenu un Kampanī, tad sanāk ļoti iespaidīga blice. Pēdējās pārbaudes spēlēs izcīnītās uzvaras vieš pamatu optimismam. Skaidrs, ka uz papīra Alžīrija šajā divkaujā ir Dāvida lomā, tomēr nevajadzētu šo komandu nenovērtēt, pēdējos mačos uzvarētas Slovēnijas, Armēnijas un Rumānijas izlases. Par dienvidnieku līderi uzskatāms Valencia uzbrucējs Feguili, kurš spēj vienatnē paterorizēt pretinieka aizsardzību.

Prognoze: Beļģi maču iesāks nervozi, iespējams, ka daudz kas uzreiz neizodosies, taču 90 minūtes ir pietiekami ilgs laiks, lai smagnējo Alžīrijas aizsardzību apspēlētu un gūtu pāris vārtus.

Brazīlija – Meksika (22.00)

A grupā komandas sāk aizvadīt jau otro kārtu un tajā tiekas komandas, kuras līdz šim izcīnījušas uzvaras. Mājinieki mačā pret Horvātiju nespēja parādīt visu savu potenciālu un darbojās nervozi, bet Meksika, pat tiesājot akliem tiesnešiem, spēja gūt vienus vārtus pret Kamerūnu.

Prognoze: Brazīlija otro spēli turnīrā aizvadīs krieni labāk, kas būs pietiekami, lai izcīnītu uzvaru. Izslavētais Meksikas uzbrukums paliks uz nulles.

Krievija – Dienvidkoreja (01:00)

Krievu mediji un eksperti paredz komandai vietu turnīra izslēgšanas kārtās. Optimisti redz pusfinālu, bet pārējie astotdaļfinālu. Komandai, kurai ir labāk apmaksātākais treneris visā Eiropā, tomēr ir pāris vājās vietas. Pirmkārt, komandu veido spēlētāji, kuri ikdienā spēlē tikai Krievijas klubos, kas pats par sevi nav tas spēcīgākais arguments. Tāpat šajā vienībā vairs nav spilgtu individuālu izpildītāju (Aršavins, Pavļučenko). Pretī labi organizētai un uzbrūkošai komandai stāsies...labi organizēta Dienvidkorejas komanda. Pēdējās 5 pārbaudes spēlēs gan korejieši savos vārtos ir salaiduši 11 golus, kas ir daudz. Arī šajā komandā nav spilgtu zvaigžņu, taču virkne spēlētāju ikdienā spēlē cienījamos Eiropas klubos, un ne tās mazākās lomas.

Prognoze: Krievu mediji sāks zākāt futbolsitus jau pēc pirmās kārtas, jo ieskaitīto trīs punktu vietā būs viens. Dāmas un kungi, otrais bezvārtu neizšķirts Pasaules kausā.