Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Irāna un Nigērija izspēlē finālturnīra pirmo 0:0

© scanpix

Pasaules kausa F grupas pirmās kārtas otrajā mačā Irānas un Nigērijas komandas mačā pirmo reizi čempionātā netika gūti nevieni vārti - 0:0. Pārsvars bija Nigērijai, taču ļoti daudz momentu nebija nevienai no izlasēm. Šis ir ne tikai pirmais bezvārtu neizšķirts šajā finālturnīrā, bet arī pirmais neizšķirts vispār.

Irāna diezgan veiksmīgi aizvadīja pēdējos pārbaudes mačos un, lai arī šajā spēlē par favorīti uzskatāma nebija, saglabāja nesliktas iespējas sagādāt problēmas Nigērijas izlasei. Irānas izlases uzbrucējs Reza Gučanedžhads, kurš arī bija izvirzīts uzbrukuma smailē, tikai 14 mačos valstsvienībā bija guvis 10 vārtus, bet Nigērija pretī varēja likt tādus futbolistus kā Džons Obi Mikels, Viktors Mouzess un Ahmeds Musa.

Nigērija maču uzsāka ļoti aktīvi, jau pirmajās minūtēs radot vairākas bīstamas situācijas pie pretinieka vārtiem. Astotajā minūtē diezgan tuvu rezultāta atklāšanai bija Onazi, kurš pēc Mouzesa piespēles kritienā izdarīja sitienu, taču bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. Nigēriešu pārsvars bija redzams vēl labu laiku, tiesa, pēc spēlētas pusstundas afrikāņus piemeklēja savainojumu likstas un nācās veikt piespiedu maiņu aizsardzības centrā – traumu guva Godfrijs Oboabona.

Neilgi pēc maiņas Nigērija gandrīz izvirzījās vadībā, kad Musa izpildīja viltīgu soda sitienu, taču Irānas vārtsargs Hagigi paspēja tikt līdz vārtu stūrim un atvairīt bumbu. Brīdi vēlāk jau iespēja otrā laukuma galā – pēc stūra sitiena spēcīgi ar galvu sita Gučanedžhads, bet Nigēriju glāba vārtsargs Enjeama. Nigērija daudz un aktīvi devās uzbrukumos, taču pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Pēc pārtraukuma spilgtu iespēju gūt vārtus abu komandu izpildījumā nebija daudz – uzbrukumā bija te viena, te otra, taču patiešām bīstamu momentu gandrīz nebija. Puslaika vidū Ameobi no vārtu priekšas kritienā raidīja bumbu tikai nedaudz garām, taču vārtu guvums tāpat netiktu atzīts paša Ameobi pārkāpuma dēļ. Irānas izlasē aktīvs bija Gučanedžhads, taču pārsvarā viņa sitieni mērķi nesasniedza.

Pašās mača beigās Nigērija pamazām aktivizējās, taču brīžos, kad varēja būt reāls vārtu gūšanas moments, bumba vai nu ne tika līdz vārtiem un tika bloķēta, vai arī tika fiksēts noteikumu pārkāpums. Mačs arī beidzās ar 0:0, kas ir pirmais neizšķirts finālturnīrā, kā arī pirmais mačs, kurā nav gūti nevieni vārti.

Irāna – Nigērija 0:0

Brīdinājumi: Teimurians 75'

Irāna: Hagigi, Hoseini, Sadegi, Heidari (Sodžaei 89'), Montazeri, Teimurians, Nekounams, Puladi, Hadžsafi, Dežaga (Džahanbahšs 78'), Gučanedžhads

Nigērija: Enjeama, Ošaniva, Oboabona (Jobo 29'), Omeruo, Embrouzs, Obi Mikels, Onazi, Mouzess (Ameobi 52'), Azīzs (Omdevingī 69'), Musa, Emenike

Tiesnesis: Karloss Vera (Ekvadora)