Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

PK: Vācija pret Ronaldu, ASV centīsies reabilitēties Ganai

© scanpix

Šīs dienas Pasaules kausa ēdienkartē divi principiāli dueļi – Eiropā savas attiecības kārtos Vācijas un Portugāles izlases, bet nakts spēlē reabilitēties par zaudējumu pirms četriem gadiem mēģinās ASV izlase, kurai pārbaudījums pret Ganu. Desmitos vakarā savas pretenzijas uz izkļūšanu no F grupas demonstrēs nigērieši, kuriem būs jāpārspēj potenciālā pastarīte – Irānas vienība.

Vācija – Portugāle (19.00)

Šo abu izlašu kopīgais stāsts ir ļoti garš, taču pēdējo laiku zīmīgākais varētu būt 2000. gads, kad Eiropas čempionāta A grupas pēdējā spēlē Portugāle sagrāva fričus ar 3:0, norādot, ka vācieši nepieder pie Eiropas varenajiem. Jāpiebilst, ka Vācija apakšgrupā palika pēdējā vietā, pie uzvarām tā arī netiekot. Pēc izgāšanās šajā turnīrā tika lemts par visas valsts futbola programmas sakārtošanas. Nostrādāja! Trijās nākamajās abu komandu tikšanās reizēs vācieši izcīnīja tikai uzvaras, un izdevās atgriezties uz lielā futbola skatuves. Pieskaroties abu komandu sastāviem, jāsecina, ka tajos netrūkst eiropas un pat pasaules līmeņa zvaigžņu. Vācijas sastāvs kopumā ir sabalansētāks, komandā ir lieliski rezervisti, kuri spēj pastiprināt spēli. Masu medijos parādījusies informācija, ka nelieli savainojumi ir pussargiem Švainšteigeram un Kediram, taču komandas galvenais treneris Joahims Lēvs gan noliedz šādu informāciju, apgalvojot, ka visi ir gatavi doties laukumā ar 100% atdevi. Līdzīgus vārdus ir teicis arī Portugāles līderis un viens no pasaules meistarīgākajiem spēlētājiem – Krištianu Ronaldu, kurš turpina atlabt no ceļgala savainojuma. Atgriežoties pie sastāvu tematikas, rodas vairāki jautājumi par Portugāles vairāku spēlētāju sportisko formu, tajā skaitā Nani.

Prognoze: Skaidrs, ka Krištianu Ronladu nespēs demonstrēt to spēli un pārliecību, ko tad, kad atrodas formā. Diemžēl pārējie Portugāles uzbrūkošās grupas spēlētāji nav ekstraklases, vai neatrodas savās labākajās sportiskajās formās. Vācija izcīnīs minimālu uzvaru, kā jau ierasts, spēle būs rezultatīva.

 

Irāna – Nigērija (22.00)

Āfrikas kontineta pārstāvji centīsies attaisnot uz sevis liktās cerības un izkļūt no F apakšgrupas. Sastāva ziņā komandā ir solīdi izpildītāji, sevišķi pussargu un uzbrūkošajā līnijā. Irāna ar Chelsea, Lazio, Liverpool klubu spēlētājiem nevar lielīties.

Prognoze: Nigērija izcīnīs uzvaru, vismaz ar divu vārtu pārsvaru.

ASV –Gana (01:00)

Arī šo izlašu ceļi jau ir krustojušies starptautiskajos turnīros, tā 2010. gada Pasaules kausa izcīņā āfrikāņi spēja jeņķus izsist astotdaļfinālā. Skaidrs, ka ASV izlases spēlētāji noteikti atceras šo maču un vēlēsies reabilitēties. Spriežot pēc abu vienību pēdējām pārbaudes spēlēm, šonakt mūs gaida aizraujoša cīņa. ASV komandu trenē vāciešu leģenda Jirgens Klinsmans, bet tas nav ļāvis izvairīties no pēkšņiem caurumiem aizsardzībā, itsevišķi tas krita acīs pret Turcijas komandu, kuru gan izdevās uzvarēt. Ganas izlasē ir lieliska pusargu līnija; Muntari, Esjēns un Asamoā, tāpat vēl virkne spēlētāju ikdienā pārstāv pieklājīgus Eiropas klubus. Jāpiebilst, ka pēdējā pārbaudes spēlē Gana pārbrauca pāri Dienvidokorejai (4:0), norādot, ka spēj būt ļoti rezultatīvi.

Prognoze: Ja Gana spēs laukumā darboties organizēti un izmantos savas iespējas uzbrukumā (tādas viņiem noteikti būs), tad āfrikāņi izcīnīs uzvaru. Ja nē, tad Klinsmana padotie gūs uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru. Vismaz divi vārti āfrikāņiem būs jāgūst.