Basketbols: Zvirgzdiņš piekritis arī nākamajā sezonā trenēt "Jūrmalu/Fēnikss"

© f64

Intervijā laikrakstam "Jūrmalas Vārds" basketbola kluba "Jūrmala/Fēnikss" valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle atklājis, ka Ainars Zvirgzdiņš komandu trenēs arī nākamajā sezonā, kurā klubs plāno piedalīties Baltijas Basketbola līgā.

Jānis Drulle aizvadīto sezonu, kurā "Jūrmala/Fēnikss" vienubrīd guva pat deviņas uzvaras pēc kārtas un aizcīnījās līdz LBL pusfinālam, nodēvējis par grandiozu. Kā galveno panākumu iemeslu viņš min komandas iestrādnes iepriekšējos gados un trenera Ainara Zvirgzdiņa paveikto. Ainara profesionālisms un fanātiskā darba mīlestība ļāva izveidot „sapņu komandu” no līdz tam mazpazīstamiem un ne pārāk augstu novērtētiem spēlētājiem. Izrādījās, ka šajos it kā „otrā ešelona” puišos slēpjas neatklāti talanti un izcilas cīnītāju īpašības," sacījis Drulle.

Valdes priekšsēdētājs arī atklāja, ka Zvirgzdiņš piekritis palikt komandā arī uz nākamo sezonu, tiesa, viens no trenera priekšnoteikumiem esot dalība Baltijas Basketbola līgā. Lai tas notiktu, klubam jāsakārto jautājums ar mājas spēļu zāli, jo "Taurenītī" BBL mačus aizvadīt nevarēšot. Drulle arī minēja finansējuma jautājumu un izteica cerību, ka Jūrmalas dome vasarā atbalstīt kluba vēlmi startēt BBL un piešķirs līdzekļus.

Zvirgzdiņa rīcībā nākamajā sezonā būs teju visi tie paši spēlētāji, kas šosezon, jo, kā saka Drulle, "visi 12 šīs sezonas spēlētāji izteikuši vēlēšanos atkal startēt Jūrmalā, diemžēl dažiem, kam vēl citas līgumsaistības, tas nav atkarīgs tikai no viņiem pašiem." Viens no šiem basketbolistiem ir Iļja Gromovs, kurš tika īzīrēts no "Ventspils" komandas. Drulle ļoti pozitīvi novērtēja Zvirgzdiņa darbu ar šo jauno spēlētāju, sakot, ka "Gromovs februārī un Gromovs maijā ir divi dažādi spēlētāji. Ainara ieliktais darbs biklam junioram ļāva dažu mēnešu laikā kļūt par kārtīgu centru, kas droši un veiksmīgi stājas pretim Niksam, Ciprusam, Veselovam un citiem šī posteņa grandiem."

Ainars Zvirgzdiņš šobrīd EČ kvalifikācijai gatavo Latvijas sieviešu izlasi, par kuras galveno treneri tika apstiprināts šī gada februārī. Viņa karjeras dosjē ir arī darbs ar Latvijas vīriešu izlasi, bijis arī Krievijas sieviešu izlases treneris Londonas olimpiādē un kopā ar Maskavas "Dynamo" un Aneti Jēkabsoni-Žogotu 2007. gadā izcīnīja FIBA kausu.

2008. gadā Zvirgzdiņš tika atzīts par Jūrmalas gada cilvēku, bet pirms pagājušās sezonas tika apstiprināts par šīs pilsētas basketbola kluba galveno treneri. Intervijā "Sporta Avīzei" treneris jau tad ļāva nojaust, ka Jūrmala nav vienas sezonas pietura: "Jūrmalā ir radīts klubs, kas attīstās, ceru, ka līdz ar to beidzot tiks realizēts arī plāns par jaunas zāles celtniecību, kā rezultātā šeit būtu jāstāda augstāki mērķi. Man šķita, ka šajā situācijā, paņemot pauzīti (no darba ārzemju klubos -aut.p.) un varbūt pat to pastiepjot ne tikai vienas sezonas garumā, es varu palīdzēt un pamazām kopā ar klubu stādīt arvien augstākus mērķus. Bez šaubām, šogad vēl nav tik lielas finanses un nav to spēlētāju, kādus mēs vēlētos, bet nu – soli pa solim."