Teniss: Gulbis pret Berdihu – par pirmo "Grand Slam" pusfinālu

© Scanpix/AP

Ernests Gulbis (ATP 17.) šodien aizvadīs karjeras otro "French Open" ceturtdaļfinālu, Parīzē sacenšoties ar Čehijas labāko tenisistu Tomāšu Berdihu (ATP 6.). Cīņas sākums ap plkst. 17:00, to varēs redzēt Eurosport 2 tiešraidē.

Gulbis ar Berdihu līdz šim ticies sešas reizes, uzvarot tikai divas cīņas. Šajā sakarā ne viss ir negatīvs. Piemēram, Gulbis uzvarējis abu vienīgo maču "Grand Slam" līmenī, čehu 2012. gadā Vimbldonā aspēlējot trīs taibreikos. Berdiham uzvara divos setos vienīgajā spēlē uz māla.

Abi pēdējo reizi tikās februārī, sacenšoties Roterdamas pusfinālā. Tas mačs Gulbim bija bezcerīgs. Ne vien tāpēc, ka Ernests uzvarēja tikai piecos geimos (3:6, 2:6), bet arī tāpēc, ka uzņemšanā variantu faktiski nebija. Gulbim visā mačā bija tikai viena breikbumba, kuru neizdevās realizēt.

Latvijas un Čehijas tenisistu mačs notiks "Roland Garros" kompleksa otrajā nozīmīgākajā arēnā, Suzannas Lenglēnas vārdā nosauktajā kortā ap plkst. 17:00. Tur pirms tam no plkst. 15:00 jāizspēlē Juženijas Bušāras un Karlas Svaresas Navarro spēle. Tiešraide būs Eurosport 2. Gulbja un Berdiha cīņas uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar Džokoviču vai Milošu Raoniču.

Svarīgākais