Krievijas hokeja izlasi Maskavas ielās sagaida desmitiem tūkstošu līdzjutēju

© Scanpix/AP

Krievijas hokeja izlasi svinīgā sagaidīšanas ceremonijā otrdien Maskavas ielās sveica vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju.

Kā ziņots, šīgada pasaules čempionāta finālspēlē svētdien Minskā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar rezultātu 5:2 uzvarēja Somijas valstsvienību, par čempioni kļūstot pēc gada pārtraukuma.

Visa Krievijas izlase trijos autobusos mēroja ceļu no Puškina laukuma līdz Sarkanajam laukumam, kur tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Šī uzvara ir visiem mūsu cilvēkiem, visiem mūsu atbalstītājiem. Mēs cīnījāmies par mūsu valsti, mūsu faniem, kā arī treneri [Znaroku], kuram tika piespriesta netaisnīga diskvalifikācija uz finālspēli. Laimīgā kārtā mēs uzvarējām un tagad visi esam laimīgi," uzsvēra Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Jevgēņijs Malkins, kuram šī bija otrā pasaules meistarsacīkšu zelta godalga.

Kā zināms, Krievija finālā spēlēja bez Znaroka uz rezervistu soliņa, jo viņam tika piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Komandas darbu viņa vietā pārraudzīja latvietis Vītoliņš.

Kopš 1992.gada Krievijas hokejisti pasaules čempionātos izcīnījuši piecas zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas, bet pērn palika vien sestajā vietā. Savukārt Somijas izlase kopš 1992.gada tikusi pie divām zelta, septiņām sudraba un trim bronzas godalgām, bet iepriekšējos divos čempionātos palika ceturtajā vietā.

Kā ziņots, Latvijas izlase pēc neveiksmīgā turnīra noslēguma palika B apakšgrupas sestajā vietā un otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātu noslēdza 11.pozīcijā. Ceturtdaļfinālam tā nav spējusi kvalificēties kopš 2009.gada.

Svarīgākais