Vārtos Gudļevskis, nespēlēs Jaks un Štāls

© Romans Kokšarovs

Latvijas izlases vārtus pasaules čempionāta otrajā spēlē pret Vāciju sargās Kristers Gudļevskis, apstiprina Latvijas Hokeja federācijas Twitter konts. Tāpat federācija ziņo, ka spēlei netiks pieteikts Jānis Jaks un Juris Štāls.

Jurim Štālam spēle pret Somiju (3:2) beidzās jau 15. minūtē, kad viņu aiz Somijas vārtiem apmalē ietrieca Jere Karalahti. Štāls ar asiņainu seju devās uz ģērbtuvēm un pēc tam tika nogādāts arī slimnīcā, kur viņam uzlika vairākas šuves. Štālam tika izdarītas pārbaudes, vai hokejists nav guvis smadzeņu satricinājumu. Federācija pagaidām nav izplatījusi informāciju par pārbaužu rezultātiem.

Štāls pirmajā trešdaļā paguva aizvadīt gandrīz trīs minūtes (2:59), izdarīt vienu metienu pa vārtiem un uzvarēt vienīgajā iemetienā. Bez Štāla spēlei netiks pieteikts arī 18 gadus vecais aizsargs Jānis Jaks, kurš vakar vienīgais no pieteiktajiem laukuma spēlētājiem tā arī neparādījās laukumā.

Vakardienas spēlē izlases galvenais treneris Teds Nolans nolēma mačam pieteikt astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus, malā atstājot uzbrucējus Koba Jasu un Armandu Bērziņu. Tādējādi šodienas spēlei gan Koba Jass, gan Bērziņš būs ierindā, un Latvija pieteiks septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus. No trim vārtsargiem vakar ārpus pieteikuma palika Ivars Punnenovs, bet komandas vārtus sargāja Edgars Masaļskis. Federācija šorīt apstiprināja Nolana vakar teikto, ka pret Vāciju vārtu drošība tiks uzticēta Gudļevskim.

Vācija savā pirmajā spēlē čempionātā pēcspēles metienu sērijā pieveica Kazahstānu (2:1) un B apakšgrupas tabulā atrodas uzreiz aiz Latvijas – ceturtajā vietā. Spēles sākums paredzēts plkst. 13:45 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais